På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

Retningslinjer for arrangementer

Alle arrangementer skal oppfylle kriteriene for deltakelse under Arendalsuka. 

I tillegg gjelder disse retningslinjene for alle som har et arrangement. 

Ansvarlig for arrangementet

Arrangøren har ansvar for at kriteriene følges. Hvis dere er flere som samarbeider om arrangementet, er det den som melder på som har ansvar for å gjøre alle arrangørene oppmerksom på de reglene som gjelder. Dette gjelder også for dere som har arrangement på en båt i havna. Det er også den som melder på arrangementet som har ansvar for at det er et aktivt samtykke for de personopplysningene som oppgis i påmeldingen. 

Arrangøren har selv ansvar for den praktiske tilretteleggingen av arrangementet, innholdet, deltakere, markedsføring og økonomi.

Som arrangør er du også ansvarlig for trivsel og sikkerhet under ditt arrangement.

Miljøkrav - forbud mot engangsplast

Det er ikke tillatt å bruke eller dele ut artikler i engangsplast i forbindelse med arrangementet. Når du fyller ut påmeldingsskjemaet må du bekrefte dette. I tillegg vil alle arrangementer som oppfyller våre øvrige miljøkrav blir merket med en M i programmet. Les mer om våre miljøkrav.

Beskrivelse av arrangementet på arendalsuka.no

Det er samfunnstemaet som er viktig å få fram i beskrivelsen av et arrangement. Derfor gjelder dette for arrangementsteksten: 

  • Alle arrangementer skal bruke arrangørstedets originale navn. For eksempel originalnavnet på restauranten, båten, huset eller en gateadresse.
  • Tittelen skal ikke inneholde navnet til arrangøren eller navnet på et produkt.
  • Tittelen og beskrivelse skal ikke nevne alkohol eller ord som oppfordrer til å drikke alkohol, f.eks. vorspiel, pub, vin og lignende.  
  • I beskrivelsen av arrangementet må samfunnstemaet stå i fokus. Innholdet skal ikke kunne oppfattes som reklame for et spesielt produkt eller en virksomhet. 
  • Tittelen og beskrivelsen skal ikke reklamere med utdeling av gaver eller premier.
  • Vi ønsker at alle titler skal vises på lik måte og tillater derfor ikke STORE bokstaver i tittelen, med mindre den inneholder et ord som normalt skrives med store bokstaver.
  • Arendalsukas hovedprogram har noen faste arrangementet hvert år. Dette er “Partilederdebatten”, “Ungdomspartilederdebatten” og “Åpningsfest”. For å unngå misforståelser ønsker vi ikke at andre arrangementer bruker samme eller tilnærmet samme tittel. 

Åpent for alle og uten påmelding

Alle arrangementer skal være åpne for alle og det betyr at et arrangement som kun er for egne medlemmer eller kunder ikke blir godkjent. Det er heller ikke anledning til å sette 18-års aldersgrense for et arrangement. 

Ingen arrangementer skal ha billetter og det er kun i særlige tilfeller at vi godkjenner påmelding til arrangementer. Et eksempel kan være arrangementer som har barn og unge som målgruppe. Det at et arrangement har begrenset plass eller matservering er i utgangspunktet ikke grunn til å ha påmelding.

Størrelse på plakater, flagg, skjermer o.l. 

Det er mange om plassen på Arendalsuka. For å sikre at alle arrangører får lik mulighet til å synes, har vi satt regler for størrelse på plakater, flagg, skjermer o.l. For å sikre en tydelig og lik praksis på området gjelder det en maks størrelse på all type profilering på 1x2 meter.  

Brosjyrer, pamfletter og annet materiell 

Det er lov å dele ut brosjyrer, pamfletter og annet materiell på arrangementsstedet, men det er ikke anledning til å gå rundt i bysentrum å dele dette ut. Vi oppfordrer imidlertid alle til å tenke på miljøet og begrense bruken av brosjyrer og lignende.

Lydnivå på arrangementer 

Det er ikke tillatt å ha lyd som forstyrrer andre. For arrangementer på våre uteområder og båter i havna betyr dette at det ikke er anledning til å bruke lydforsterket musikk. Lydforsterket tale skal ha et lydnivå som kun høres på arrangementsstedets/båtens område. 

Ikke tillatt med arrangement på egen stand 

Det er ikke anledning til å ha arrangementer på en stand. 

Arrangørlogo 

Logo for arrangører - denne er alle arrangører velkommen til å bruke i sin markedsføring.
Arendalsukas egen logo og grafiske profil kan ikke brukes i markedsføringen av arrangementet.