På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

Arendalsuka Ung

Vi ønsker barn og ungdom velkommen til Arendalsuka Ung – for å delta, diskutere og lære litt om politikk og samfunnet vi lever i. Det skal være gøy, ærlig og forståelig å delta på Arendalsuka Ung. For som en av våre juniorjournalister spurte statsministeren om: Hva mente du egentlig med det du sa?

De fleste arrangementene skjer på utescenen på Torvet, men du kan oppleve interessante debatter, aktiviteter og utstillinger i hele byen.

Innspill til program 2019

Hvis du, din organisasjon eller bedrift har en idé til et arrangement, ønsker vi at du fyller ut skjemaet du finner her.

Dette var programmet for 2018

Her finner du de forskjellige programmene for Arendalsuka Ung:

Alle arrangement er gratis og åpne for alle.

Finn din dag under Arendalsuka Ung
  • Onsdag 15. august: 6-10 åringer (SFO) 
  • Torsdag 16. august: 4-6 åringer (Barnehager)
  • Fredag 17. august: 11-19 åringer (Skoledagen)

Unge journalister

Blant Arendalsuka sine mange akkrediterte pressefolk, er det noen som skiller seg litt ekstra ut. De er kledd i gule t-skjorter, er tilknyttet Childrens international presscentre (CIPC) og er Arendalsuka Ung sine unge journalister under Arendalsuka. I CIPC oppfordres de unge til å delta aktivt i sine lokalsamfunn som ekte journalister. Ved å produsere nyheter om det som gjelder barn og ungdom (og kanskje andre ting også), viser man at de unge stemmene er like viktige som de voksne i vårt samfunn og demokrati.

Vi i Arendalsuka samarbeider med de unge journalistene både før og under uka. I tillegg til å publisere nyheter på nett og lage sin egen avis under Arendalsuka, skal de unge journalistene presentere seg selv og sitt eget Arendalsuka Ung program i årets Arendalsuka Avis.