På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

Sjekkliste for arrangører

Skal du ha et arrangement under Arendalsuka? Som arrangør er du ansvarlig for innhold og alle praktiske ting rundt arrangementet.

1. Hva er ditt samfunnsspørsmål?

Hva brenner du for? Det er de gode samfunnsspørsmålene vi skal løfte, snakke om, debattere og kanskje finne løsningen på. Det er dette som skal være i fokus på vårt politiske dansegulv.  

2. Innhold og utforming av arrangement 

Når du vet hva du ønsker å skape debatt eller samtale om, er det tid for å planlegge selve arrangementet. Det er opp til deg hvordan du vil gjennomføre det – her er det nesten bare kreativiteten som setter grenser. Det er viktig å vite hva du vil oppnå - hva skal til for at det blir et vellykket arrangement for deg og de som deltar?

Kriterier og retningslinjer 
Vær oppmerksom på at alle arrangementer må fylle våre kriterier og retningslinjer. Planlegg arrangementet slik at det oppfyller disse. 

Gjør det enkelt og rimelig
Det trenger ikke å være dyrt og komplisert å ha et arrangement under Arendalsuka. 
Se hvordan du kan gjøre det enkelt og rimelig.

Hvordan lage et vellykket arrangement?
Her er noen tips/spørsmål som kan være lurt å tenke gjennom: 

 • Hva slags type arrangement ønsker du? 
  Hvordan får du best fram ditt samfunnsspørsmål? I en debatt, samtale, workshop, eller noe helt annet? 
 • Hvem vil du nå? 
 • Hvordan skape engasjement og interesse for arrangementet? 
  Kan du inviter inn en person med helt ulik mening i et debattpanel? Hvordan kan du inkludere publikum i debatten? Vær kreativ.   
  Få gjerne med en ung og dyktig debattdeltaker. Du finner en oversikt på LNU's side om
  Unge talspersoner
 • Bør jeg gå sammen med andre arrangører?
  Finnes det andre organisasjoner eller personer som løfter omtrent de samme spørsmålene eller som mener det stikk motsatte? Sammen vil dere stå sterkere med innhold, praktisk gjennomføring, økonomi og mulighet til å få med sentrale politikere.
 • Hvor lenge bør arrangementet vare? 
  En debatt bør ikke strekke seg mye over 1 time. 
 • Trenger jeg en debattleder eller moderator? 
  Det er viktig å ha en god styring på debatten. Vi anbefaler å ha en tydelig debattleder som er godt forberedt på tema og tidsbruk.
 • Hvilke medvirkende vil du ha med?
  Hvis du ønsker deltakelse fra en politiker i et stortingsparti, gjelder det en frist og et skjema for å be om deltakelse.

3. Arrangementssted 

Når du vet hvilket samfunnsspørsmål du vil løfte fram og hvordan du vil utforme arrangementet ditt, gjelder det å finne et godt sted som passer ditt arrangement.  

Vi anbefaler deg å være tidlig ute med å finne et sted. Husk at dere selv har ansvar for å sjekke at arrangementslokalet er ledig og ha en avtale med dette før dere melder på arrangementet i vårt påmeldingssystem. 

Se vår oversikt over arrangementssteder og hva dere bør tenke på når dere velger sted.

4. Bestill overnatting 

Det er mange som kommer til Arendalsuka og trenger overnatting. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute med å sikre at alle som skal medvirke i arrangementet har overnatting. Her har vi samlet overnattingsmulighetene for deg.

5. Påmelding av arrangementer 

For at arrangementer skal bli en del av Arendalsukas program, må du søke om å få det godkjent. Les mer om påmelding og frister for påmeldingsavgift og programavis.

Vær oppmerksom på  at arrangementets innhold og beskrivelse må oppfylle våre  kriterier og retningslinjer. Det gjelder blant annet særlige retningslinjer for utforming av tittel og navn på arrangementssted. 

Husk også å fortløpende oppdatere arrangementet du har meldt på. Hvis du får inn flere medvirkende eller endrer tid, sted eller andre endringer, er det viktig at du oppdaterer informasjonen på Arendalsukas nettside. 

6. Hvordan sikre god tilgjengelighet? 

Det er du som arrangør som har ansvar for tilgjengeligheten og universell utforming av arrangementet. Når du melder på et arrangement, skal du opplyse om det er tilgjengelig for alle. Les mer om tilgjengelighet og hvordan du kan gjøre ditt arrangement universelt utformet. 

7. Ta gode miljøvalg 

Som arrangør har du stor påvirkning på miljøet. Arendalsuka vil løfte fram de arrangørene som gjør gode miljøvalg. Derfor markerer vi alle arrangementer og stands som oppfyller våre miljøkrav med en M i programmet. Kravene gjelder i forbindelse med arrangement og dere fyller inn opplysningen i påmeldingsskjemaet. Les mer om Arendalsukas miljøkrav.

8. Mat og drikke på arrangementet? 

Hvis du ønsker å servere mat, bør du tenkte på hva som er mest praktisk å servere til mange. Husk også å bruke miljøvennlig servise.

Hvis du skal servere alkohol, må du søke om skjenkebevilling i god tid før arrangementet. 

9. Sikkerhet og trivsel

Arendalsuka er en møteplass som skal fremme demokratiet. Det er derfor viktig for oss å være en trygg møteplass for alle. Vi har noen holdninger som vi forventer at alle følger. Som arrangør har du ansvaret for at disse følges under ditt arrangement. 
 
Som arrangør er du også ansvarlig for sikkerheten under ditt arrangement. Når dere hilser velkommen til arrangementet, er det viktig at de besøkende kjenner seg trygge og at dere informerer om blant annet hvor nødutganger, brannslukning- og førstehjelpsutstyr er. 
 
Arrangører som har behov for ekstra vakthold utover det som arrangementsstedet har til rådighet må melde behovet inn til Arendalsuka, men ta kostnadene for dette selv.