På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

Program torsdag 13. august 2020

Åpent for alle - gratis - påmelding

Fra og med 3. august kan publikum som ønsker å være til stede bestille plassanvisning til arrangementene - se lenke til påmelding under hver programpost på denne siden. 

Arrangementene er åpne for alle og gratis. På grunn av smittevernreglene er det færre plasser til publikum enn normalt. Plassene deles ut etter først til mølla-prinsippet. 

NRK sender partilederdebatten direkte og de andre arrangementene blir streamet på Arendalsukas nettside. 

Kl. 11:00 - Ungdomsarrangement

Arrangør: Arendalsuka Ung

Tid: torsdag 13. august kl. 11:00 - 11:55

Sted: Arendal kino, Friergangen 3

Påmelding: For å delta i salen må du melde deg på. Det er begrenset antall plasser og et først til mølla-prinsipp. Påmelding starter 3. august kl. 09.00. 

Meld deg på her

Streaming: Arrangementet blir streamet på Arendalsukas nettside.

Om arrangementet
I samarbeid med Stortinget og stortingspresidenten ønsker vi velkommen til et arrangement for ungdom. Ytringskultur og #Siifra er rammen for arrangementet, samt viktigheten av unges engasjement for demokratiet. Vi skal høre fra og snakke med unge som har gjort seg erfaringer, og som deltar i arbeidet for unges frihet fra trakassering og frihet til deltagelse. Arrangementet vil bestå av samtaler med to ulike paneler, engasjerende film og spørsmål fra publikum.

Deltagere: Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, Marianne Knudsen Stopp hatprat, Isa Maline Isene Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Anine Kierulf UiO og NIM, Iselin Shumba og Anna Charlotte Larsen KS Agder.

Kl. 13:00 - Er vi fortsatt et tillitssamfunn?

Arrangør: Arendalsuka

Tid: torsdag 13. august kl. 13.00 – 14.15

Sted: Arendal kino, Friergangen 3

Påmelding: For å delta i salen må du melde deg på. Det er begrenset antall plasser og et først til mølla-prinsipp. Påmelding starter 3. august kl. 09.00. 

Meld deg på her

Streaming: Arrangementet blir streamet på Arendalsukas nettside

Om arrangementet
Tillitsundersøkelsen gjennomføres for tredje år på rad, i regi av Respons Analyse. Den tar temperaturen på en helt sentral side av det norske samfunnet. Tillit har vært avgjørende gjennom unntakstiden vi nå har bak oss. Ved å måle tilliten årlig får vi et godt grunnlag for å diskutere hvor sterk den er og om den utfordres. 

For å kommentere funnene i undersøkelsen
Statsminister Erna Solberg, stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid, leder i LO Hans Christian Gabrielsen, leder i AUF Ina Libak og politisk kommentator VG Tone Sofie Aglen.
 
Samtalen ledes av Harald Stanghelle.

Kl. 21.20 - Partilederdebatten

Arrangør: NRK og Arendalsuka

Tid: torsdag 13. august kl. 21.20 – 23.10

Sted: Arendal kultur- og rådhus, Store Torungen

Påmelding: For å delta i salen må du melde deg på. Det er begrenset antall plasser og et først til mølla-prinsipp. Påmelding starter 3. august kl. 09.00. 

Meld deg på her

Debatten sendes direkte på NRK

Om arrangementet
Siden 2012 har høstens første direktesendte partilederdebatt på NRK blitt gjennomført under Arendalsuka. I år er intet unntak. Vi ser frem til en spennende debatt.

Deltagere:
Bjørnar Moxnes (R), Audun Lysbakken (SV), Jonas Gahr Støre (AP), Trygve Slagsvold Vedum (SP), Une Bastholm (MDG), Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Trine Skei Grande (V), Erna Solberg (H) og Siv Jensen (FrP).

Debatten ledes av Fredrik Solvang, NRK. 

Smittevern

Arendalsuka følger retningslinjer for smittevern og ber om at alle som deltar tar hensyn til nødvendige tiltak på stedet.