På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

Minneord over Stein Gauslaa

Lørdag 7. januar døde Stein i sitt hjem i Oslo, 68 år gammel. Hjertet stoppet. Så meningsløst og så uendelig trist. Trist for så mange av oss, som har kjent og jobbet med Stein. Stein var nettopp blitt pensjonist, etter et langt liv i pressen. Senest som redaktør og journalist i Agderposten, men før journalist både i NRK, Dagens Næringsliv og VG. Han har også jobbet i Finansdepartementet og i finansnæringen. 

Stein var først og fremst pressemann, par excellense. Blant mange verv og posisjoner i pressen har han vært leder i Redaktørforeningen og vært President i Stortingets presselosje. Han var pressemann av den gamle skolen, at sakene skulle være skikkelige, sannferdige og ikke nødvendigvis sensasjonspreget- og de skulle være godt skrevet. Stein hadde en penn og et språk som få, preget av kunnskap, respekt og skikkelighet. 

Jeg kjente Stein fra Stortinget, men det var i arbeidet med å realisere Arendalsuka vi ble nære samarbeidspartnere og venner. Stein var sammen med noen få, helt avgjørende for at Arendalsuka ble en realitet. Han ledet prosessen fram til organiseringen av Arendalsuka ble funnet, og satt i programkomiteen etter det. 

Stein hadde noen unike kvaliteter som gjorde at samarbeidet for å realisere og skape Arendalsuka var mulig. Han hadde et utrolig kontaktnett, kjente alle og forstod politikk. Han evnet som få å analysere, og tenke hva som kom til å være interessant og utviklende. I tillegg var hans integritet og nøytralitet ulastelig. Han var også som menneske raus og tillitsskapende. Arendalsuka hadde ikke blitt det den har blitt, uten Stein  - med hans kunnskap og klokskap.

Det heter seg at ingen er uerstattelig, men det tror jeg Stein er - uerstattelig. 

Stein var i tillegg også Aust-Agder og Sørlandets mann. Her kjente han alle, hvem som var i slekt med hvem og hvem som bodde hvor. Det var utrolig å høre hans utlegging om stort og smått, særlig for meg som innflytter. Og alltid på sin respektfulle beskjedne sørlandske måte. Hans hjerte brant for landsdelen, og nettopp derfor var Arendalsuka kombinasjonen av alt Stein stod for, en nasjonal politikeruke i nettopp Arendal, for å fremme troen på diskusjon, samtale, demokrati og politikk på hans elskede Sørland.

For Ingebjørg og familien er tapet uendelig, men vi er mange som kjenner på tomhet og dyp sorg i dag. Jeg kjenner jeg savner Stein intenst allerede, og vet at Arendalsuka aldri blir det samme. 

Jeg lyser fred over Stein Gauslaas minne.

Øystein Djupedal
Leder i programkomitéen Arendalsuka

 

 

 

 

Publisert 2017-12-20 08:41 Infomøte i Oslo 30. januar 2018 Vi inviterer alle organisasjoner, foreninger og andre interesserte til Arendalsukas informasjonsmøte i Oslo.
Publisert 2017-12-04 13:25 Kom med forslag til Arendalsuka Ung Du kan nå sende inn din idé til et bra arrangement for barn og unge under Arendalsuka 2018. Fristen er 12. januar 2018. 
Publisert 2017-11-30 12:11 Partilederdebatten under Arendalsuka 2018 Tirsdag 14. august kl. 21.30 direktesendt fra Arendal kultur- og rådhus
Publisert 2017-09-13 09:27 Forslag til hovedprogram 2018   Programkomiteen for Arendalsuka er interessert i innspill til debatter og arrangementer for Arendalsukas hovedprogram 2018.  Vårt ...
Publisert 2017-08-21 09:35 Takk for i år - velkommen i 2018! Vi ønsker å takke alle samarbeidspartnere, arrangører og deltakere som har vært med på å gjøre Arendalsuka 2017 til en fantastisk po...
Publisert 2017-06-20 09:34 Rødt inviteres til partilederdebatten og ungdomspartilederdebatten Rødt inviteres til å delta i partilederdebatten og ungdomspartilederdebatten under Arendalsuka.
Publisert 2017-06-14 11:58 Redaktør Harald Stanghelle nytt medlem av programkomiteen for Arendalsuka Redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten har takket ja til å bli medlem av programkomiteen for Arendalsuka. 
Publisert 2017-05-04 15:02 Appellscenen på Teaterpassen Fra Teaterplassens scene inviterer vi alle organisasjoner til å holde appeller eller andre aktiviteter.  Les mer om hvordan du kan m...
Publisert 2017-02-07 10:44 Ambassadører for Arendalsuka Arendalsuka har gjennom 5 år utviklet seg til å bli den største møteplassen i Norge for politikere, media og organisasjon- og næring...
Publisert 2017-01-25 06:04 Informasjonsmøte 25. januar 2017 Informasjonsmøtet kan ses i opptak på vår facebookside
Flere nyheter
Det er ikke mer nyheter!