Bioteknologirådet, AquaGen, Bondelaget, Forbrukerrådet, NCE Heidner Biocluster, Nettverket for GMO-fri mat og fôr, NHO Mat og Drikke, NMBU Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Norsk Landbrukssamvirke, Senter for digitalt liv Norge
Dag
Torsdag 15/8 2019 09:00 - 11:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø
, Innovasjon
Språk
Norsk
Sted
Thon hotel Arendal
Stedsbeskrivelse:
2. etasje
Antall plasser i lokalet
100
Om arrangementet
En rask genteknologisk utvikling gjør at planter og dyr med stadig nye egenskaper blir utviklet i Norge og i utlandet. Griser som ikke blir syke av virussykdommer, planter som er motstandsdyktige mot soppinfeksjoner og mais som vokser bedre i et tørt klima er noen eksempler. Hvilke muligheter og utfordringer gir denne utviklingen for norsk matproduksjon? Hvordan bør genredigert mat reguleres?
Bioteknologirådet overleverte et forslag til en moderne genteknologilov til myndighetene i fjor, etter en bred innspillrunde med mye debatt.
Under Arendalsuka kommer aktører fra forskning, matproduksjon og forbrukerinteresser sammen med politikere for å diskutere.
Medvirkende
Ole Johan Borge, direktør, Bioteknologirådet
Trine Hvoslef Eide, professor, NMBU og Bioteknologirådet
Lars Petter Bartnes, leder, Bondelaget
Ola Hedstein, adm. dir., Norsk Landbrukssamvirke
Aina Valland, direktør, samfunnskontakt, Sjømat Norge
Inger Lise Blyverket, direktør, Forbrukerrådet
Aina Bartmann, leder, Nettverket for GMO-fri mat og fôr
Trygve Brautaset, professor og senterleder, Senter for digitalt liv og Bioteknologirådet