På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Snasen – et læringsspill om lokaldemokrati

Ungdom
Arrangør
KS Ung, Arendalsuka Ung
Dag
Fredag 16/8 2019 10:30 - 11:45
Arrangementstype
Annet
Tema
Demokrati
Språk
Norsk
Sted
Arendal kultur- og rådhus - Store Torungen
Stedsbeskrivelse:
Bystyresalen, andre etasje
Antall plasser i lokalet
30
 


Om arrangementet

Har du noen gang lurt på hvordan det er å være rådmann i en kommune? Eller tenkt på hva slags konsekvenser det får om noen bestemmer seg for å bygge et omsorgssenter og ikke en ny skole?

Snasen er særlig rettet mot elever i samfunnsfag på 10. trinn og i videregående skole. Som rådmann må elevene ta viktige beslutninger for kommunen. De må ta hensyn til innbyggernes meninger og kommunens økonomiske situasjon. Videre må de sørge for at arbeidsledigheten ikke stiger og gjøre kommunen til et attraktivt sted å bosette seg. Utgifter og inntekter må balanseres. Alle forslag må gjennom kommunestyret for behandling. Dersom rådmannen gjør en for dårlig jobb kan kommunestyret sparke vedkommende.

I dette nettbaserte spillet lærer du blant annet om kommunens oppgaver, lokaldemokrati, medvirkning og hvordan en kommune styres.
Snasen kan spilles på PC eller nettbrett (android eller iOS), på nynorsk eller bokmål, og kan dermed spilles videre enten på skolen eller hjemme i etterkant. Dersom elevene velger å registrere seg med brukernavn og får en bra poengscore, vil de kunne havne på lista over ukas beste spillere.

Dette arrangementet passer for én skoleklasse med lærer(e). IKT Agder stiller med PC'er.

På grunn av plassbegrensning og logistikk, må man forhåndspåmelde seg til dette arrangementet pr. mail til siri.hansen@ks.no De som får plass på arrangementet, mottar en bekreftelse på dette som svar på sin e-post med påmelding.

Medvirkende
  • Siri Hansen, Fagleder, KS Ung
Kontaktperson
Siri Hansen, Fagleder, KS Ung, 415 87 00, siri.hansen@ks.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
426