Vi blir stadig flere mennesker, og flere munner må mettes. Klimaendringene skjer raskere og er godt synlige på jordens økosystemer. Vi må med andre ord produsere mer mat på en bærekraftig måte.
For å ha en bærekraftig matproduksjon oppfordrer FN at hvert enkelt land utnytter de naturressursene de har tilgjengelig til matproduksjon.
Så hva er bærekraftig matproduksjon på norsk?
Hvilken rolle spiller maten for klimaavtrykket vårt? Hvor ille er egentlig kua, og er norsk landbruk en klimasinke eller en del av løsningen?
Velkommen til debatten for deg som vil vite mer om kjøtt, landbruk og klima.
Program:
Moderator: Aslak Bonde
17.30: Velkommen, Dag Henning Reksnes, Direktør i Matprat
17.35: Bærekraft og landbruk, Odd Magne Harstad, professor NMBU
17.40: Hva betyr maten vi spiser for klimaavtrykket vårt?, Marius Holm, daglig leder i Zero
17.45: Bærekraft på norsk - debatt
Spørsmål fra salen
18.30: Servering og mingling
Visning av undgomspartilederdebatten