På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Den store kjøttdebatten på Arendalsuka!

Arrangør
Matprat, Animalia
Dag
Tirsdag 13/8 2019 17:30 - 18:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Madam Reiersen
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Vi blir stadig flere mennesker, og flere munner må mettes. Klimaendringene skjer raskere og er godt synlige på jordens økosystemer. Vi må med andre ord produsere mer mat på en bærekraftig måte.

For å ha en bærekraftig matproduksjon oppfordrer FN at hvert enkelt land utnytter de naturressursene de har tilgjengelig til matproduksjon.

Så hva er bærekraftig matproduksjon på norsk?

Hvilken rolle spiller maten for klimaavtrykket vårt? Hvor ille er egentlig kua, og er norsk landbruk en klimasinke eller en del av løsningen?

Velkommen til debatten for deg som vil vite mer om kjøtt, landbruk og klima. 

 

Program: 

Moderator: Aslak Bonde

17.30: Velkommen, Dag Henning Reksnes, Direktør i Matprat

17.35: Bærekraft og landbruk, Odd Magne Harstad, professor NMBU

17.40: Hva betyr maten vi spiser for klimaavtrykket vårt?, Marius Holm, daglig leder i Zero


17.45: Bærekraft på norsk - debatt

  • Olaug Bollestad, landbruks- og matminister (KrF)
  • Nils Kristen Sandtrøen, landbrukspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet
  • Geir Pollestad, leder i næringskomiteen på Stortinget (SP)
  • Margunn Ebbesen, landbrukspolitisk talsperson i Høyre
  • Terje Halleland, medlem i energi og miljøkomiteen på Stortinget (FrP)
  • Harald Moksvil, landbrukspolitisk talsperson i Miljøpartiet De Grønne
  • Sveinung Rotevatn, statssekretær i Klima- og miljødepartementet (V)

Spørsmål fra salen

18.30:  Servering og mingling

Visning av undgomspartilederdebatten

Kontaktperson:
Mani Hussaini, Samfunns- og myndighetskontakt, Matprat - Opplysningskontoret for egg og kjøtt, 90935840
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
867