På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Game of Thrones’ virkemidler? Makt og avmakt i regionreformen

Arrangør
NORCE Norwegian Research Centre
Dag
Onsdag 14/8 2019 14:00 - 15:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Partipolitikk , Demokrati
Språk
Norsk
Sted
Vitensenteret
Stedsbeskrivelse:
Vitenbiten
Antall plasser i lokalet
120
 


Om arrangementet

I september skal hele syv av ti nordmenn velge politikere i helt nye, sammenslåtte fylker. Som følge av regionreformen får vi bedre tjenester, et mer slagkraftig demokrati og mer desentralisering av oppgaver – hevder tilhengerne. Tvert imot, sier motstanderne, som ikke bare misliker resultatet av reformen, men også selve prosessen: Udemokratisk og tilfeldig, er to av karakteristikkene som ofte er brukt.

Hva innebærer egentlig regionreformen, og hva er forutsetningene for at fylkeskommunene skal fungere ut fra forutsetningene? Har regionreformen vært rå maktbruk; et Game of Thrones innen rammene av norsk politisk virkelighet? Eller har den vært en oppvisning av genuin vilje til å styrke lokaldemokratiet og å sikre at alle deler av landet kan styre samfunnsutviklingen ut fra regionale fortrinn, forutsetninger og prioriteringer?

Norce har samlet sammen et politisk stjernelag for å diskutere regionreformen, en knapp måned før fylkestingsvalget: Monica Mæland(H), Marit Arnstad(Sp), Helga Pedersen(Ap) og André Skjelstad(V). 

Forsker Yngve Flo fra Norce innleder til debatt, Jens Kihl (Bergens Tidende) leder debatten, mens Magnus Takvam (NRK) kommenterer.

 

Kontaktperson
Gunn Janne Myrseth, Kommunikasjonsrådgiver, NORCE Norwegian Research Centre, 94498223, gumy@norceresearch.no
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
1032