På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Digitalisering som klimatrussel og forretningsmulighet

Arrangør
Advokatfirmaet Thommessen
Dag
Tirsdag 13/8 2019 11:30 - 12:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø , Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
DN-teltet
 


Om arrangementet

Er teknologien som skal sikre vår fremtid i ferd med å bli vår verste miljøfiende?

Det skjer mye innen energieffektivisering, men alt tilsier at prosessering og lagring av data vil være en stadig viktigere miljøsak i årene som kommer. På tross av et stort fotavtrykk, skaper digitalisering også enorme muligheter for klima- og miljøløsninger. Hvordan kan vi utvikle en global infrastruktur som både støtter den digitale revolusjonen, og som samtidig er bærekraftig?

Datasentre er verdens raskest voksende kraftkrevende industri, og er helt nødvendige for å håndtere den stadig økende mengden informasjon som produseres i vår digitale tidsalder. I dag kommer den elektriske strømmen til de fleste datasentre verden over fra fossile, ikke-fornybare kilder som kull, gass og olje – noe som betyr at datasentrenes strømforbruk gir betydelige utslipp av klimagasser. Norge kan levere enorme mengder fornybar kraft, som i tillegg er Europas billigste. Alt ligger med andre ord til rette for å bruke norsk fornybar kraft til å bygge opp en digital industri her hjemme.

Bulk Infrastructure er ledende innen bærekraftig digital infrastruktur i Norden, og opererer og oppfører flere datasentre i Norden. Advokatfirmaet Thommessen er den største leverandøren av advokattjenester til fornybarselskapene i Norge, og har vært rådgiver for den norske kraftbransjen helt siden vannkraftutbyggingen startet rundt forrige århundre. Sammen inviterer vi til en samtale om mulighetene som ligger i grønn digital innovasjon. Vi vil diskutere hvordan myndighetene kan legge til rette, hvordan næringslivet kan bidra og hvordan vi sammen kan jobbe mot å nå bærekraftmålene.

Mer informasjon om deltakere vil bli oppdatert i løpet av kort tid. 

Medvirkende
  • Peder Nærbø, Founder & Chairman of the board, Bulk Infrastructure AS
  • Benedicte Fasmer Waaler, Senior Advisor, Invest in Norway
  • Jens Naas-Bibow, Partner, Thommessen
Kontaktperson:
Anne-Marthe Arnulf, Advokatfirmaet Thommessen, 91249650, aem@thommessen.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
633