På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Mobilitet og tog: Perspektiver for fremtiden

Arrangør
SJ Norge
Dag
Onsdag 14/8 2019 16:30 - 17:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Infrastruktur
Språk
Norsk
Sted
Clarion Hotel Tyholmen
Stedsbeskrivelse:
Lille T
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

SJ Norge inviterer Arendal til et arrangement med en litt annerledes innfallsvinkel på mobilitet og tog. Den offentlige debatten bærer ofte preg av hva slags jernbane og transportalternativer vi ønsker oss umiddelbart. Eller i alle fall i morgen. SJ Norge har invitert tre foredragsholdere til å se litt dypere inn i krystallkulen. Hva er samferdsel i fremtiden?

Direktør for Internasjonale operasjoner i SJ, Thomas Silbersky, tar på seg rollen som kunde og reisende. Han inviterer de tre foredragsholderne opp på podiet:

The future of transport v/ Jeremy White, Seymour Powell

Britiske Seymour Powell er blant verdens ledende designselskap innen transport og samferdsel. Hvordan vil fremtiden se ut innen transport og hvilke forutsetninger må vi forholde oss til? Presentasjonen avholdes på engelsk.

 

Nordic Mobility Coin: En nøkkel til det grønne skiftet v/ Markus Eckbo Endresen, Trigger

Hvordan motivere folk til å velge bærekraftige transportløsninger fremfor bilen i en hektisk hverdag, og helt uten straffetiltak og gebyrer? Trigger-gründer, Markus Eckbo Endresen, mener han har svaret. Sammen med en rekke partnere vil han utvikle en ny modell for bærekraftig mobilitet på tvers av de nordiske landene.

 

Grandiose visjoner eller fare for feilinvesteringer? v/ Niels Buus Kristensen, forskningsleder Transportøkonomisk institutt

Hvordan bruker vi pengene best på et fremtidsrettet samferdselssystem i Norge? Hva er realistisk – både sett fra et økonomisk perspektiv og med bærekraftsutfordringene i bakhodet? Selv om vi ikke vet hva fremtiden bringer, så er det noen teknologiske og samfunnsmessige trender som peker på hva fremtidig samferdsel kan innebære. Buus Kristensen presenterer noen hovedpoenger fra rapporten ekspertutvalgsrapporten Teknologi for bærekraftig bevegelsesfrihet og mobilitetet, som ble overlevert til samferdselsministeren i slutten av juni.

 

Medvirkende
  • Thomas Silbersky, Direktør for Internasjonale operasjoner, SJ
  • Markus Eckbo Endresen, Partner og konsulent, Trigger
  • Jeremy White, Transport Director, Seymour Powell
  • Nils Buus Kristensen, Forskningsleder, Transportøkonomisk institutt
Kontaktperson - vises bare på nettsiden, ikke i programavisen.
Lena Angela Nesteby, Kommersiell direktør, SJ Norge, 48010351
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
409