til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

SJÅ, EG KJEM SNART! Bedehusland og estetikk

Arrangør
Bomuldsfabriken Kunsthall
Dag
Torsdag 15/8 2019 19:00 - 20:30
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
ARTendal, Torvet 5
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Sommeren 2017 reiste fotograf Erlend Berge gjennom alle landets fylker og fotograferte den norske bedehusestetikken. Hvert år avvikles flere titalls norske bedehus, og de blir til museum, revyscener og restauranter. Mange bedehus har allerede stått låst og ute av bruk i flere tiår. En viktig del av Norges kulturhistorie er i ferd med å gå tapt, og med prosjektet Bedehusland og utstillingen SJÅ, EG KJEM SNART! har Berge prøvd å fange og dokumentere dette miljøet som var så typisk norsk, men som nå i stor grad er i ferd med å forsvinne.

Utstillingen SJÅ, EG KJEM SNART i ARTendal på Torvet er åpen kl. 12-16 hver dag under Arendalsuka.

Torsdag 15. august kl. 19 kommer Hans Hodne og holder et foredrag om nettopp bedehusestetikkens betydning og mening. Han er dekan ved Institutt for religion, filosofi og historie ved UiA, Kristiansand, og har skrevet flere vitenskapelige publikasjoner, bl.a. Lavkirkelighetens estetikk: Kunst og utsmykning i bedehus og frikirker. Hellige hus. Arkitektur og utsmykning i religiøst liv og Med troen på veggene. Kunst og utsmykning i kristne hjem.

Deretter blir det kunstnersamtale mellom fotografen Erlend Berge og vår formidler Madeleine Park om prosjektet. Se mer info på https://www.bedehusland.no/, http://www.erlendberge.no/ og https://bomuldsfabriken.no/

Prosjektet Bedehusland er støttet av Vårt Land, Fritt Ord, Kulturrådet, Aust-Agder fylkeskommune og Karina Jensens Minnefond.

Medvirkende
  • Erlend Berge, Fotograf
  • Hans Hodne, Dekan, UiA
Kontaktperson
Janina Scharnick, Bomuldsfabriken Kunsthall, 37013060
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
449