På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2017.

TRYGVE SEIM – RUMI SONGS

Hovedprogram | Kulturprogram
Arrangør
Kunstnernettverket, Arendalsuka
Dag
Fredag 18/8 2017 14:45 - 16:00
Arrangementstype
Kultur og aktivitet
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
Bakgården
 


Om arrangementet

Denne konserten er en hyllest til poeten Rumi, med en arv som strekker seg over mange hundre år, langstrakte landegrenser, og utallige livsverk.

”Seims komposisjoner er så sterke og vakre at de som blir sittende igjen uberørt etter dette møtet, bør søke profesjonell hjelp. ” 
– Tor Hammerø, Tor de jazz, torhammero.blogg.no

Trygve Seim er en av Norges fremste saksofonister og er en musiker som stadig finner nye veier. Han er utdannet jazzmusiker på jazzkonservatoriet i Trondheim og har siden 1992 jobbet heltid som musiker, komponist og arrangør. Utgitt 9 album på den prestisjetunge tyske plateselskapet ECM, 7 av dem som bandleder og komponist og / eller co-leder og spiller på rekordmange 22 ECM-utgivelser i total. Saxofonisten har satt sitt preg på nyere norsk jazzhistorie via grupper som Airamero, Oslo 1300, The Source og Trygve Seim Ensemble. Seim har også studert egyptisk musikk og jobbet i band ledet av Manu Katché, Iro Haarla, Jacob Young og Sinikka Langeland.

Rumi Songs-prosjektet er et samarbeid med vokalist Tora Augestad og er et unikt møte mellom skandinavisk samtidsjazz og klassisk verdenslitteratur. Tekstene er hentet fra Coleman Barks gjendiktinger av den persiske poeten Jalaladin Rumi, som på 1200-tallet hadde stor innflytelse på alt fra musikk og dans til poesi og filosofi. Han etterlot seg en rekke skrifter som i flere hundre år har vært til inspirasjon for musikere og andre kreative sjeler.

Mezzosopran Tora Augestads allsidighet inspirerer komponister, regissører, dirigenter og andre musikere. Vokalt lar hun seg vanskelig sette i bås – som utøver er hun fleksibel, uttrykksfull, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet. Augestad vier seg til repertoar fra det 20. og 21. århundre og behersker et stort spenn av uttrykk. Hun bestiller jevnlig nye verk, sist en kammeropera som har premiere under Festspillene i Bergen i 2015.

Ensemblet består, i tillegg til de ovennevnte, av prisbelønte Frode Haltli på trekkspill, Håvard Lund på klarinetter (vikar for den svenske cellisten Svante Henryson ) og lydprodusent Asle Karstad. Ved denne konserten i Bakgården har de med seg poeten Erling Kittelsen som, i tillegg til sin egen enorme produksjon av poesi og prosa, har gjendiktet en rekke sufipoeter, deriblant Rumi.

 

Kontaktperson:
Beate Styri, Kommunikasjonsansvarlig, NKF, Kunstnernettverket, 90606661
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
597