I Norge kaster vi årlig 355.000 tonn mat som kunne vært spist, fra matindustrien, dagligvarehandelen og hos forbrukerne.
På dette arrangementet ønsker vi å se på løsninger; hvordan gå fra Matsvinn til MatVinn.
Det vil bli presentert gode eksempler på Beste Praksis både fra Næringslivet, fra offentlige instanser og for forbrukere.
Til å lede det hele er vi så heldige å ha med oss hele Norges matredder, Mette Nygård Havre.
Velkommen!
Tentativt program:
0815: Kaffe, te og frukt
0830-0835. Velkommen og litt om temaet, Mette Nygård Havre, Spis Opp Maten/ Grønne Verdier
0835-08.43. Aktivt arbeid for å redusere matsvinn – i alle bransjer!, Ann-Kristin Ytreberg, Miljøfyrtårn
0845-0935. Eksempler på Beste praksis. Sånn jobber vi med matsvinn (10 min hver + tid til spørsmål og dialog):
0935-0945. Hvordan kan restauranter, kafeer og bakerier slippe å kaste overskuddsmat og tjene penger samtidig, Sophie Wiik, Too Good To Go
09.45-0955. Hvordan redde overskuddsmat under Arendalsuka?, Anja Bakken Riise, Framtiden i våre Hender.
09.55 – 10.00. Oppsummering og vrak-is til alle deltakere fra Hennig-Olsen Is.