til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Blockchain og Tokenøkonomien - i et grønt og økonomisk perspektiv

Arrangør
EY
Dag
Tirsdag 13/8 2019 18:30 - 19:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Sløydsalen
Antall plasser i lokalet
60
 


Om arrangementet

Tokenøkonomien og Blockchain er i raskt fremvekst over hele verden, også i Norge. Teknologien dreier seg om langt mer enn bare strømforbrukende kryptovalutaer. EY har gjennomført flere hundre blokkjederelaterte prosjekter over hele verden, og store som små selskaper har nå begynt å åpne øynene for verdien av å ta i bruk blokkjedeteknologi.

EY sitt norske Blockchain Team har gleden av å invitere til en lærerik og hyggelig kveldssamling, hvor vi setter fokus på hvilke muligheter teknologien skaper, bl.a. i form av økonomiske besparelser, nye arbeidsplasser og effektivisering. Men også utfordringer knyttet til det regulatoriske, politikere og beslutningstakere som mangler kunnskap, og om teknologien i seg selv er bærekraftig?

Magnus Jones fra EY vil innledningsvis forklare hva Blockchain og Tokenøkonomien er, fra et folkelig og ikke-teknisk perspektiv. Deretter vil det bli en uformell diskusjon med et spennende panel av sentrale norske aktører som alle har til felles å arbeide med Blockchain og Tokenøkonomien – i et grønt og økonomisk perspektiv.

Panelet består av:

  • Bjørn Kjos, som med selskapet Norwegian Block Exchange vil la deg betale flybilletter hos Norwegian med kryptovaluta, og hvor tokens kan benyttes til store tids- og kostnadsbesparelser.
  • Tommy Varhaugvik fra Miris Eiendom har mange spennende prosjekter på gang, bl.a. hotellet Svart ved Svartisen – verdens første energipositive hotell. Miris har laget en blokkjedebasert plattform som effektiviserer prosessene ved investeringer i og oppføring av bygg, og benytter tokens for å skape tillit, spare tid og kostnader for hele økosystemet knyttet til eiendomsprosjekter.
  • Elin Kathrine Saunes og Norwegian Fashion Hub jobber aktivt med effektivisering og bærekraft innen klesindustrien. Bruken av teknologi for å sikre kontroll på opprinnelse og vareflyt i verdikjeden er viktige fokusområder hvor blokkjeder kan spille en viktig rolle.
  • Wilhelm Myrer er grunnlegger av selskapet Empower, som har utviklet en plattform som belønner folk som samler inn plastsøppel i naturen. Blokkjedeteknologien muliggjør et svært effektivt og transparent system over hele verden, der man belønnes med en digital mynt i form av en token, som igjen kan veksles om til ordinær lokal valuta.

Vi åpner opp for at du kan stille spørsmål til panelet og EY sitt Blockchain Team under og etter debatten.

Det vil bli servert mat og drikke og du må gjerne bli igjen og mingle med oss etter arrangementet.

Velkommen til Sløydsalen!

Medvirkende
  • Magnus Jones, Tax Technologist, EY
  • Mads Ribe, Advokat i EY Blockchain Team, EY
  • Bjørn Kjos, Advisor to the board, Norwegian
  • Tommy Varhaugvik, COO, Miris Eiendom
  • Elin Kathrine Saunes, Manager, Norwegian Fashion Hub
  • Wilhelm Myrer, CEO, Empower
Kontaktperson
Magnus Jones, Tax Technologist, EY, 92222345, magnus.jones@no.ey.com
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1176