Fra fôr til mat: Veien til selvforsyning og matsikkerhet

Arrangør
Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr
Dag
Tirsdag 12.8 2025 12:00 - 13:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Mat
Samfunnssikkerhet og beredskap
Språk
Norsk
Sted
Thon Hotel Arendal
Stedsbeskrivelse
Konferanserom
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
120
Kontaktperson
Sissel Beate Rønning, Spesialrådgiver Sekretariatet for Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr, +4740856287, sbro@forskningsradet.no
Lenker
https://www.forskningsradet.no/forskningspolitikk-strategi/ltp/for/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Hørselshjelpemidler
Om arrangementet
I en stadig mer urolig verden blir matsikkerhet og selvforsyning stadig viktigere. Hvordan kan vi sikre at vi har nok mat til å møte fremtidige utfordringer? Fôrets rolle i denne sammenhengen er avgjørende. Ved å sette søkelys på bærekraftige og effektive fôrråvarer kan vi styrke vår evne til å produsere mat i Norge og redusere avhengigheten av import. På Arendalsuka 2025 vil vi utforske disse temaene og diskutere hvordan vi kan bygge en robust og selvforsynt matproduksjon.

Relevante spørsmål til debattpanel:

1. Hvordan kan Norge forbedre sin selvforsyning av mat i en urolig verden?
2. Hvordan kan politikere og næringsliv samarbeide for å styrke matsikkerheten?
3. Hva er de største utfordringene for bærekraftig matproduksjon i dag?
4. Hvordan kan vi redusere avhengigheten av importert fôr?
5. Hvilken rolle spiller teknologi i fremtidens matsikkerhet?
Sidevisninger
Hopp til toppen