- Arrangør
- Opplysningskontoret for frukt og grønt, Stiftelsen Norsk Mat
- Dag
- Torsdag 15.8 2024 14:30 - 15:30
- Arrangementstype
- Debatt
- Tema
- Helse
- Mat
- Språk
- Norsk
- Sted
- Samfunnsteltet
- Vis i kart
- Streaming
- Gå til streamingsiden
- Medvirkende
- Geir Pollestad, Mat og landbruksminister, Landbruksdepartementet
- Elisabeth Morthen, Administrerende direktør, Gartnerhallen
- Nina Sundquist, Administrerende direktør, Stiftelsen Norsk Mat
- Guttorm Rebnes, Direktør, Opplysningskontoret for frukt og grønt
- Eli Reistad, Administrerende direktør, Landbruksdirektoratet
- Hanne Brennhovd, Direktør frukt, grønt og blomster, Coop
- Ingvill Måkestad Bovim, Prosjektleder helse og ernæring, Rema
- Aina Marie Lien, Fagsjef sunnhet og ernæring, Norgesgruppen
- Gunvor Dingstad, Direktør kvalitet og bærekraft, Norgesgruppen
- Robert Eikrem, Business Area Manager Ferskvare, Oda.com
- Ken Are Østlid, Administrernde direktør, Hoff
- Mette Nilsen, Country Manager, ISS
- Morgan Andersson, Generalsektretær, Norges Gartnerforbund
- Arthur Salte, Styremedlem, Norges Bondelag
- Lise Saga, Fagansvarlig, Norges bonde og småbrukarlag
- Mariann Jørgensen, Daglig leder, Norges frukt og grønnsaksgrossisters forbund
- Ingrid Spord, Gründer og daglig leder, Mer Enn
- Kontaktperson
- Silje Thoresen Tandberg, Leder merkevarebygging, Opplysningskontoret for frukt og grønt, 90175311
- Nettside
- http://www.grøntløftet.no
- Universell utforming
- Rullestoltilpasset lokale
- Rullestoltilpasset WC
- Hørselshjelpemidler
- Miljøprofil
- Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Om arrangementet
Bli med på lansering av det store norske Grøntløftet!
En viktig samfunnsaktivitet som skal øke nordmenns inntakt av frukt, grønnsaker, bær og poteter fram mot 2035 i tråd med Helsedirektoratets kostråd og Landbrukets selvforsyningstrategi (st.mld. nr 11).
Grøntløftet er et ambisiøst og forpliktende samarbeid mellom aktører i den grønne verdikjeden. Etter en iherdig innsats over flere år, er vi nå endelig klare for å lansere initiativet som hele verdikjeden stiller seg bak. Sammen skal vi bidra til at forbrukere spiser mer grønt, og at den norske andelen av frukt og grønt øker. Det gjør oss mer selvforsynte og mer bærekraftige, samtidig som det påvirker folkehelsa positivt.
Program:
- Åpning ved Landbruks og mat minister Geir Pollestad (bekreftet) og Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (invitert)
- Fra utvalg til realitet – Stiftelsen Norsk Mat, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Gartnerhallen
- Hvorfor skal vi lykkes denne gangen? Panelsamtale blant aktørene bak Grøntløftet
- Signering av Grøntløftet
Moderator er Cathrine Fossum, journalist
Det blir servering under arrangementet "ta din bit" levert av ISS.
Arrangementet er i regi av Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt i samarbeid med aktører i den grønne verdikjeden.