Det store norske Grøntløftet

Arrangør
Opplysningskontoret for frukt og grønt, Stiftelsen Norsk Mat
Dag
Torsdag 15.8 2024 14:30 - 15:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Mat
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet
Vis i kart
Streaming
Gå til streamingsiden
Medvirkende
Geir Pollestad, Mat og landbruksminister, Landbruksdepartementet
Elisabeth Morthen, Administrerende direktør, Gartnerhallen
Nina Sundquist, Administrerende direktør, Stiftelsen Norsk Mat
Guttorm Rebnes, Direktør, Opplysningskontoret for frukt og grønt
Eli Reistad, Administrerende direktør, Landbruksdirektoratet
Hanne Brennhovd, Direktør frukt, grønt og blomster, Coop
Ingvill Måkestad Bovim, Prosjektleder helse og ernæring, Rema
Aina Marie Lien, Fagsjef sunnhet og ernæring, Norgesgruppen
Gunvor Dingstad, Direktør kvalitet og bærekraft, Norgesgruppen
Robert Eikrem, Business Area Manager Ferskvare, Oda.com
Ken Are Østlid, Administrernde direktør, Hoff
Mette Nilsen, Country Manager, ISS
Morgan Andersson, Generalsektretær, Norges Gartnerforbund
Arthur Salte, Styremedlem, Norges Bondelag
Lise Saga, Fagansvarlig, Norges bonde og småbrukarlag
Mariann Jørgensen, Daglig leder, Norges frukt og grønnsaksgrossisters forbund
Ingrid Spord, Gründer og daglig leder, Mer Enn
Kontaktperson
Silje Thoresen Tandberg, Leder merkevarebygging, Opplysningskontoret for frukt og grønt, 90175311
Nettside
http://www.grøntløftet.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Hørselshjelpemidler
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

Bli med på lansering av det store norske Grøntløftet! 

En viktig samfunnsaktivitet som skal øke nordmenns inntakt av frukt, grønnsaker, bær og poteter fram mot 2035 i tråd med Helsedirektoratets kostråd og Landbrukets selvforsyningstrategi (st.mld. nr 11).

Grøntløftet er et ambisiøst og forpliktende samarbeid mellom aktører i den grønne verdikjeden. Etter en iherdig innsats over flere år, er vi nå endelig klare for å lansere initiativet som hele verdikjeden stiller seg bak. Sammen skal vi bidra til at forbrukere spiser mer grønt, og at den norske andelen av frukt og grønt øker.  Det gjør oss mer selvforsynte og mer bærekraftige, samtidig som det påvirker folkehelsa positivt.   

Program: 

  • Åpning ved Landbruks og mat minister Geir Pollestad (bekreftet) og Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (invitert)
  •  Fra utvalg til realitet – Stiftelsen Norsk Mat, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Gartnerhallen
  • Hvorfor skal vi lykkes denne gangen? Panelsamtale blant aktørene bak Grøntløftet 
  • Signering av Grøntløftet 

Moderator er Cathrine Fossum, journalist

Det blir servering under arrangementet "ta din bit" levert av ISS.

Arrangementet er i regi av Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt i samarbeid med aktører i den grønne verdikjeden.

Hopp til toppen