Hvorfor kjøper ikke forbrukere sunn mat?

Arrangør
Nofima
Dag
Tirsdag 13.8 2024 13:40 - 14:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Mat
Forskning
Språk
Norsk
Sted
Thon hotel Arendal
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Toppetasjen
Antall plasser i lokalet
120
Medvirkende
Bente Torstensen, Adm. direktør, Nofima
Ole Robert Reitan, CEO, Retain Retail
Marianne S. Næss, Fiskeri- og havminister, Arbeiderpartiet
Ragnhild Eg, Seniorforsker, Nofima
Lene Westgaard-Halle, Stortingspolitiker i Næringskomiteen, Høyre
Suzanne Rødseth, Fylkestingsrepresentant Vestland, Miljøpartiet De Grønne
Kontaktperson
Wenche Aale Hægermark, Nofima, 93203400
Nettside
https://nofima.no
Facebook
www.facebook.com/Nofima
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Å velge sunn og bærekraftig mat vil gjøre godt, både for den enkelte og for samfunnet som helhet. Samtidig er det nedgang i forbruket av frukt og bær, fullkorn og fisk. De fleste vet sånn omtrent hva som er sunt og ikke, men det er ikke nok til at folk kjøper den sunne maten.  

Det er mange faktorer som avgjør hva folk velger å kjøpe. Smak og pris er to av de viktigste faktorene, og trekker ikke nødvendigvis i retning av den sunne maten. 

Så: Hvordan få forbrukere til å ta fornuftige valg

Vi innleder med en samtale mellom Reitan Retails CEO Ole-Robert Reitan, Fiskeri- og havminister Marianne S. Næss og Nofimas administerende direktør Bente Torstensen.  

Deretter blir det et faglig foredrag med seniorforsker Ragnhild Eg i Nofima. Hun leder forskningsprosjektet FATE som følger unge forbrukere i videregående skole og samarbeider med skolekantiner som skal satse på et mer økologisk og lokalprodusert mattilbud, for å studere hva som skaper bærekraftig engasjement. Hun vil dele av sin kunnskap om det seneste fra adferdsforskningen knyttet til sunne og bærekraftige matvalg, og om løsninger som vil kunne spille en viktig rolle.  

Vi avslutter med en debatt der næringslivet, politikere og forskere deltar. 

Hopp til toppen