På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

Om koronasituasjonen

Oppdatert 3. juni.

Arendalsuka 2021 gjennomføres som planlagt med start 16. august. Vi får en del spørsmål knyttet til smittesituasjonen og hvordan arrangørene skal forholde seg til den.

Vi har gjennom året hatt tett dialog med kommuneoverlege i Arendal kommune Preben Aavitsland. Selv om han tar noen forbehold er han optimistisk med tanke på sitasjonen i august. På bakgrunn av dette, planlegger vi nå et arrangement så tett opp mot den vanlige Arendalsuka som mulig. Samtidig følger vi med på smittesituasjonen og er forberedt på at enkelte smitteverntiltak fortsatt kan gjelde i august.

Pr. i dag gjelder de nasjonale smittevernreglene i Arendal. Til tross for at vi forventer at Arendalsuka kan gå tilnærmet som normalt må alle arrangører holde seg oppdatert på nasjonale smittevernregler og være forberedt på å følge disse. Vi informerer alle arrangører dersom det skulle gjelde spesielle tiltak i Arendal i august.

Vi har hatt en gjennomgang med Arendals kommuneoverlege i smittevern Preben Aavitsland for å få en vurdering av hvordan situasjonen vil være i august.

Vi har stilt disse spørsmålene til Preben Aavitsland:

Hvordan ser smittesituasjonen ut midt i august?

Svar: Det er vanskelig å spå med denne epidemien, men alt tyder nå på at epidemien er over før august, og at det da nesten ikke er noen smittetilfeller i landet, og iallfall svært få alvorlige tilfeller.

Hvor mange mennesker kan møtes i sentrum og i bygatene?

Svar: Jeg tror ikke det vil være restriksjoner på hvor mange som kan møtes i gatene og på offentlige plasser i august.

Mange arrangementssteder er små. Hva må arrangører som planlegger et arrangement tenke på ifht smittevernsituasjonen?

Svar: Jeg tror situasjonen vil være som i gode, gamle dager, men det er en mulighet for at det blir noen nasjonale begrensninger på antall gjester slik at det ikke blir overfylt innendørs.

Kan vi ha 200 stands i sentrum som tidligere år?

Svar: Ja, det skulle ikke være noe i veien for det.

Vil det være forskjellige regler for vaksinerte og ikke-vaksinerte?

Svar: I august vil alle som ønsker det, være vaksinert, og epidemien vil være over. Da er det neppe grunnlag for forskjellige regler for vaksinerte og uvaksinerte.

Vil barn og ungdom som ikke er vaksinert også kunne delta?

Svar: Ja, siden det er forventet lite smitte i samfunnet, kan barn og unge også delta.