På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

Arendalsuka Ung

Vi ønsker barn og ungdom velkommen til Arendalsuka Ung – for å delta, diskutere og lære litt om politikk og samfunnet vi lever i. Det skal være gøy, ærlig og forståelig å delta på Arendalsuka Ung. For som en av våre juniorjournalister spurte statsministeren om: "Hva mente du egentlig med det du sa?"

De fleste arrangementene skjer på utescenen på Torvet, men du kan oppleve interessante arrangementer, aktiviteter og utstillinger i hele byen.

Finn din dag under Arendalsuka Ung 2019
  • Onsdag 14. august: 4-10 åringer (barnehager og skolefritidsordning)
  • Torsdag 15. august: 10-14 åringer (mellomtrinn)
  • Fredag 16. august: 11-19 åringer (mellomtrinn, ungdomskole og videregående)

Alle arrangement er for barn og/eller ungdom, er gratis og åpne for alle.

Dette er programmet for 2019

Her finner du de forskjellige programmene som er for barn og ungdom under Arendalsuka Ung i år:

Dette var på Ung-programmet i 2018.

Innspill til program 2019

Fristen for å komme med innspill gikk ut 15. desember 2018. 
 
Prosjektgruppen har gjennomgått alle innspill, og alle forslagsstillere er kontaktet. De vi har etablert samarbeid med har vi løpende kontakt med, og når alt er avklart med hver enkelt samarbeidspartner, så publiserer vi godkjente arrangement for barn og ungdom i programmet for Arendalsuka 2019.

LNU-samarbeidet og unge talspersoner

Arendalsuka Ung har et flerårig samarbeid med Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). En fast representant fra LNU er medlem av programkomiteen til Arendalsuka Ung, og er med på å påvirke innholdet i Ung-programmet. LNU bidrar også med et arrangement til Ung-programmet hvert år. Du kan lese mer om samarbeidet mellom Arendalsuka Ung og LNU her.

LNU og Arendalsuka Ung jobber sammen for at flere unge talspersoner skal bli hørt, både i debatter for barn og ungdom, og i debatter for voksne. Unge talspersoner gir ofte friske pust og en annen dimensjon på debatten. Og hvorfor skal ikke fremtidens voksne bli hørt? Ta en kikk i LNU sin katalog over unge talspersoner for å invitere noen til ditt arrangement.

Unge journalister

Blant Arendalsuka sine mange akkrediterte pressefolk, er det noen som skiller seg litt ekstra ut. De er kledd i gule t-skjorter, er tilknyttet Childrens international presscentre (CIPC) og er Arendalsuka Ung sine unge journalister under Arendalsuka. I CIPC oppfordres de unge til å delta aktivt i sine lokalsamfunn som ekte journalister. Ved å produsere nyheter om det som gjelder barn og ungdom (og kanskje andre ting også), viser man at de unge stemmene er like viktige som de voksne i vårt samfunn og demokrati.
 

Vil du være en av de unge journalistene?

Skriv en e-post med navn og telefonnummer til Roy Helge Vadlid på Arendal bibliotek. Alternativt kan du henvende deg direkte biblioteket og spør etter Roy for å få vite mer.
Det er mange og spennende jobber å velge mellom:
  • redaktør
  • bildefotograf
  • filmfotograf
  • journalister
  • faktasjekkere
  • m.m.
De som blir med må holde av uke 32 til forberedelser og journalistopplæring, og uke 33 for å jobbe under selve Arendalsuka.