På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

Arendalsuka Ung

Innspill til Arendalsuka Ung 2020

Vi inviterer organisasjoner, virksomheter, politikere, media og enkeltpersoner til å komme med forslag til arrangement i programmet for Arendalsuka Ung 2020. 

Hvis du ønsker å sende inn et innspill, ønsker vi å få det tilsendt via dette skjemaet innen 11. november 2019

Prosessen for innspill 

Når fristen er over, vil programkomiteen for Ung-programmet gjennomgå innspillene og velge ut hvem de ønsker å samarbeide med under Arendalsuka Ung 2020. Vi oppfordrer til at flere organisasjoner/virksomheter går sammen om å komme med felles innspill til oss, der det er naturlig.

Valg av innspill 

Prosjektgruppen har løpende møter gjennom høsten, og de som blir tatt med videre i prosessen vil få beskjed om dette innen januar 2020.  

Hva betyr det å være samarbeidspartner? 

Som samarbeidspartner er dere arrangør for et arrangement med innhold for barn og/eller ungdom (ikke om barn og/eller ungdom), i programmet til Arendalsuka Ung. 

Dere bestemmer selv de økonomiske rammene for innholdet i arrangementet deres. Her er tips til hvordan et arrangement kan gjøres enkelt og rimelig

Arendalsuka Ung tilbyr i hovedsak sine samarbeidspartnere bruk av utescenen på Torvet i Arendal til Ung-arrrangementer. Scenen er 7x4 meter, og står lavt over bakken for god interaksjon med publikum. Scenen inkluderer 4 mikrofoner på stativ og teknikker. Tilleggsutstyr utover dette, kan bestilles og faktureres samarbeidspartner etter nærmere avtale. Dersom samarbeidspartnere ønsker andre scener/lokaler til sitt arrangement, er det mulig.

Om vårt program for barn og ungdom 

Arendalsuka lager hvert år et eget program for barn og ungdom under Arendalsuka. Målet er å inkludere barn og ungdom (cirka 5-19 år) i aktiviteter som fremmer engasjement og deltakelse i vårt levende demokrati. Vi ønsker barn og ungdom velkommen til Arendalsuka Ung – for å delta, diskutere og lære litt om politikk og samfunnet vi lever i. Det skal være gøy, ærlig og forståelig å delta. For som en av våre juniorjournalister spurte statsministeren om: Hva mente du egentlig med det du sa? 

Vi forsøker å tilpasse arrangementslokale etter hva slags innhold som skal presenteres. Arendalsuka Ung disponerer alt fra utescener, store saler innendørs og aulaer, til åpne byrom, større møterom og skolelokaler. 

Dette var programmet under Arendalsuka Ung 2019

LNU-samarbeidet og unge talspersoner

Arendalsuka Ung har et flerårig samarbeid med Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). En fast representant fra LNU er medlem av programkomiteen til Arendalsuka Ung, og er med på å påvirke innholdet i Ung-programmet. LNU bidrar også med et arrangement til Ung-programmet hvert år. Du kan lese mer om samarbeidet mellom Arendalsuka Ung og LNU her.

LNU og Arendalsuka Ung jobber sammen for at flere unge talspersoner skal bli hørt, både i debatter for barn og ungdom, og i debatter for voksne. Unge talspersoner gir ofte friske pust og en annen dimensjon på debatten. Og hvorfor skal ikke fremtidens voksne bli hørt? Ta en kikk i LNU sin katalog over unge talspersoner for å invitere noen til ditt arrangement.

Unge journalister

Blant Arendalsuka sine mange akkrediterte pressefolk, er det noen som skiller seg litt ekstra ut. De er kledd i gule t-skjorter, er tilknyttet Childrens international presscentre (CIPC) og er Arendalsuka Ung sine unge journalister under Arendalsuka. I CIPC oppfordres de unge til å delta aktivt i sine lokalsamfunn som ekte journalister. Ved å produsere nyheter om det som gjelder barn og ungdom (og kanskje andre ting også), viser man at de unge stemmene er like viktige som de voksne i vårt samfunn og demokrati.
 

Vil du være en av de unge journalistene?

Skriv en e-post med navn og telefonnummer til Roy Helge Vadlid på Arendal bibliotek. Alternativt kan du henvende deg direkte biblioteket og spør etter Roy for å få vite mer.
Det er mange og spennende jobber å velge mellom:
  • redaktør
  • bildefotograf
  • filmfotograf
  • journalister
  • faktasjekkere
  • m.m.
De som blir med må holde av uke 32 til forberedelser og journalistopplæring, og uke 33 for å jobbe under selve Arendalsuka.