På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Fortsatt økt grensehandel eller trygge arbeidsplasser i norsk mat- og drikkenæring. Hva velger du?

Arrangør
NHO Mat og Drikke, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), HK i Norge, Virke Handel, NHO Service og Handel
Dag
Tirsdag 13/8 2019 13:00 - 15:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Vitensenteret
Stedsbeskrivelse:
1. etasje
Antall plasser i lokalet
150
 


Om arrangementet

Grensehandelsalliansen inviterer politikere, eksperter, ansatte og bedrifter til debatt om hvordan vi kan su trenden med økende grensehandel og dermed skape trygge arbeidsplasser i Norge. 

Grensehandelen med Sverige slår alle rekorder og var på 15,7 milliarder kroner i 2018. Grensehandelen slår beina under den norske mat- og drikkenæringen og truer 200 000 arbeidsplasser i 16 800 bedrifter. Hovedårsaken til grensehandelen er høye avgifter på mat- og drikke i Norge sammenliknet med Sverige. 

Grensehandelalliansen består av LO-forbundene Handel og Kontor i Norge og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, og arbeidsgiverorganisasjonene Virke Handel, NHO Service og Handel og NHO Mat og Drikke. Grensehandelalliansen representerer ca. 16 800 bedrifter med til sammen 204 000 ansatte i varehandelen og næringsmiddelindustrien. Alliansen er dannet på bakgrunn av den alvorlige situasjonen norsk mat- og drikkeindustri og varehandel står overfor som følge av høye avgifter på mat- og drikke i Norge, 350-kr grensen for avgiftsfri netthandel fra utlandet og den påfølgende dramatiske økningen i grensehandelen. 

Kontaktperson:
Gerhard Salicath, Fagsjef Næringspolitikk, NHO Mat og Drikke, 91574880, gs@nhomd.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
109