På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Hvordan kan vi styrke kommunehelsetjenesten ved å ta i bruk preventive helseverktøy?

Arrangør
Tieto, IKT-Norge, Norway Health Tech
Dag
Tirsdag 13/8 2019 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Castelle
 


Om arrangementet

Hvordan kan teknologien hjelpe oss til å forbedre folkehelsa? Og hvilken effekt vil det ha på kommunehelsetjenesten? 

Stadig flere helsetjenester/helseoppgaver skal utføres av kommunene. Samtidig blir befolkningen eldre, kravene til effektivitet i kommunehelsetjeneten øker og økonomien blir kontinuerlig mer presset. Mye kan gjøres med fokus på preventiv helse! Men hvordan? 

Erik Jakobsen fra Menon Economics innleder med tallenes tale fra rapporten om Helsenæringens verdi for 2019, for å danne bakteppet for debatten. 

Moderator: Kathrine Myhre, CEO, Norway Health Tech.

Paneldebatanter:

Kathrine Myhre

CEO i Norway Health Tech. Kathrine vil lede debatten. Kathrine har gjennom flere år bygget et solidt nettverk i helsesektoren, nasjonalt og globalt og er en kjent foredragsholder innen helseinnovasjon.
 

Tuva Moflag

Stortingsrepresentant i helse- og omsorgskomiteen og representerer Akershus. 

Kristin Nilsen  

Kommunaldirektør i Bærum kommune. Sitter i rådmannsgruppen og har ansvar for tjenester i området helse og velferd, og oppveksttjenester inkludert barnehager og skoler. Er for tiden koordinator for K10 Helse og velferd, som er et nettverk for kommunaldirektører i de de største kommunene i Norge.

Geir Dagfinn Sylte

Administerende direktør for for Helseinnovasjonssenteret i Kristiansund. Helseinnovasjonssenteret er et kompetansesenter for helseinnovasjon, velferdsteknologi, forskning og samhandling, og ble etablert i mars 2017.

Jon Helge Andersen 

Avdelingsdirektør i Direktoratet for e-helse. Leder nå avdelingen for økonomisk analyse, og har tidligere vært programleder for Nasjonalt velferdsteknologiprogram.

Jonas Carsten Jeppesen

Spesialist i allmennmedisin og kognitivterapi. Fastlege, forsker, underviser og innovatør. Co-founder av Zyberia AS. Utdannet som lege i Danmark, spesialisert seg og bosatt seg i Norge. Først Trysil, siden Lillestrøm. Har ialt 14 års erfaring med norsk primær helsesektor som fastlege og tidligere kommuneoverlege. 

Torill Eidsheim

Stortingsrepresentant Høyre og medlem av Helse- og omsorgskomiteen. Komiteens arbeidsområder er helsetjenester, pleie- og omsorgstjenester, folkehelsearbeid, rusmiddelpolitikk og legemidler.

Atle Artnzen

PT manager i SATS Norge. Atle er utdannet gjennom Norges idrettshøgskole innen fysisk akt. & helse samt 4-årig allmennlærerutdanning via Oslo Met. Hans største interesse er innen fagområder knyttet til coaching, motivasjon og kommunikasjon, spesielt relatert til trening, kosthold og livsstilsendringer.

Unni Kvisvik

Regionansvarlig for offentlig sektor i Tieto med et sterkt fokus på helsesektoren i Norge, hvor Tieto leverer flere ulike løsninger i dag. Det finnes så mange muligheter til hvordan Tieto kan bidra til å styrke norske helsetjenester. Unni vil innlede debatten.

 

Medvirkende
  • Kathrine Myhre, CEO, Norway Health Tech
  • Tuva Moflag, Stortingsrepresentant, Helse- og omsorgskomiteen (Ap)
  • Jon Helge Andersen, Avdelingsdirektør, Direktoratet for e-helse
  • Kristin Nilsen, Kommunaldirektør, Bærum kommune
  • Geir Dagfinn Sylte, Administerende direktør, Helseinnovasjonssenteret
  • Jonas Carsten Jeppesen, Spesialist i allmennmedisin og kognitivterapi. Fastlege, forsker, underviser og innovatør., Co-founder av Zyberia AS
  • Torill Eidsheim, Stortingsrepresentant, Høyre og medlem av Helse- og omsorgskomiteen
  • Atle Artnzen, PT manager, SATS Norge
  • Unni Kvisvik, Regionansvarlig for offentlig sektor, Tieto
Kontaktperson
Marthe Nilsen, Marketing manager, Tieto, 91754722, marthe.nilsen@tieto.com
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
1280