På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Mer mat fra havet til verdens voksende befolkning

Arrangør
Universitetet i Bergen
Dag
Tirsdag 13/8 2019 13:00 - 14:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Forskning
Språk
Norsk
Sted
Seilskipet Statsraad Lehmkuhl
Stedsbeskrivelse:
Stordekket
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

Jordas befolkning vokser fortsatt. Behovet for næringsrik mat øker, og de fleste spiser bedre og forbruker mer, år for år. For Norge, et lite land, men en stor havnasjon, er matressursene i havet viktige både historisk og videre framover.

Vi spør: hvordan kan havet bidra i enda større grad med større produksjon og bruk av uutnyttede ressurser, og hva tåler havet egentlig?

I denne samtalen vil vi se nærmere på hvordan vi kan utnytte ressursene enda bedre og hvilke nye spennende ressurser vi enda ikke har tatt i bruk.

Til å tegne det store bildet om havet i et økologisk perspektiv har vi med oss professor Christian Jørgensen. I tillegg har vi med oss forsker Oddrun Anita Gudbrandsen som har sett på bedre utnyttelse av fiskeavskjær, som viser seg å være en god proteinkilde med mange helseeffekter som kan gi bedre økonomisk fortjeneste til fiskeri- og havbruksnæringen.

Hør mer om mulighetene som ligger under overflaten!

Medvirkende
  • Christian Jørgensen, Professor, Universitetet i Bergen (UiB)
  • Oddrun Anita Gudbrandsen, Forsker, Universitetet i Bergen (UiB)
  • Amund Måge, Professor, Universitetet i Bergen (UiB)
  • Arne Duinker, Forsker, Havforskningsinstituttet (HI)
  • Henriette Ustad Johannessen, Kvalitetsansvarlig, SEAGARDEN AS
  • Sigurd Handeland, Seniorforsker, NORCE
Kontaktperson:
Andrea Magugliani, Koordinator, Universitetet i Bergen, 90811073
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
351