Jordas befolkning vokser fortsatt. Behovet for næringsrik mat øker, og de fleste spiser bedre og forbruker mer, år for år. For Norge, et lite land, men en stor havnasjon, er matressursene i havet viktige både historisk og videre framover.
Vi spør: hvordan kan havet bidra i enda større grad med større produksjon og bruk av uutnyttede ressurser, og hva tåler havet egentlig?
I denne samtalen vil vi se nærmere på hvordan vi kan utnytte ressursene enda bedre og hvilke nye spennende ressurser vi enda ikke har tatt i bruk.
Til å tegne det store bildet om havet i et økologisk perspektiv har vi med oss professor Christian Jørgensen. I tillegg har vi med oss forsker Oddrun Anita Gudbrandsen som har sett på bedre utnyttelse av fiskeavskjær, som viser seg å være en god proteinkilde med mange helseeffekter som kan gi bedre økonomisk fortjeneste til fiskeri- og havbruksnæringen.
Hør mer om mulighetene som ligger under overflaten!