På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Innovasjon mot sult

Arrangør
World Food Programme (WFP), FN-sambandet
Dag
Mandag 12/8 2019 15:30 - 16:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Innovasjon , Internasjonalt
Språk
Norsk
Sted
Torvgata 7
Stedsbeskrivelse:
0,5 etasje
Antall plasser i lokalet
65
 


Om arrangementet

Utrydde sult og få bukt med underernæring innen 2030 er World Food Programmes viktigste oppgave.

I en verden med rask bevegelse er utfordringene for å nå oppdraget stadig i endring, og det er også de verktøyene og tilnærmingene som kan brukes for å sikre fremgang.

Etter at pilene lenge hadde pekt rette veien, er nå sult på fremvekst i verden igjen. For tredje år på rad var det i 2018 en generell vekst i antallet sultne og feilernærte i verden. 821 millioner mennesker var utsatt for langvarig matmangel i 2017, ifølge FNs jordbruksorganisasjon (FAO). Dette er et nivå som vi trodde var et tilbakelagt stadium for ti år siden.

Innovasjon er avgjørende for at Verdens matvareprogram (WFP) skal kunne løse sitt mandat og bidra til å utrydde sult.

I denne sesjonen ønsker vi å diskutere innovasjon og muligheter som kan forandre livene til småbønder og småskala produsenter, endringer i matssystemer eller økt effektivitet innenfor beredskap. Fra mobile applikasjoner til kunstig intelligens, lav- og høyteknologiske løsninger, nye forretningsmodeller og mer.

Vi gir ordet til Anne Poulsen ved Verdens matvareprogram (WFP), Marianne Jahre ved Handelshøyskolen BI, Hans-Henrik Merckoll i IBM , Mina Weydahl fra Flyktninghjelpen og Marit Sørheim i Caritas for å høre mer om deres løsninger for å nå bærekraftsmålene og målet om å utrydde sult. 

Samtalen ledes av generalsekretær i FN-sambandet, Anne Cath da Silva. 

Kontaktperson:
Ellen Sporstøl, Kommunikasjonssjef, FN-sambandet, 468 17 117, ellen.sporstøl@fn.no
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
543