På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

«ØL – norsk folkekultur, industrikultur – og kvinnekultur»

Arrangør
Bryggeri- og drikkevareforeningen
Dag
Torsdag 16/8 2018 17:30 - 18:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
Madam Reiersen
 


Om arrangementet

Belgia fikk for et par år siden UNESCO til å anerkjenne belgisk bryggekunst som verneverdig immateriell verdensarv. Norsk øl (og akevitt) er historie og identitet, og en viktig del av vår tradisjonsrike kulinariske kultur. Men hvorfor blir den ikke verdsatt på linje med lokalmaten? Kulturminister Trine Skei Grande, pensjonert direktør i Aass Bryggeri; Terje Aass og Atle Minothi (President i Norske Akevitters Venner og Driftsdirektør i "Mat og drikke as") samtaler om den norske ølkulturen. Er øl kultur?   

Opprinnelig var øl kvinnenes domene. I England på 1300-tallet var 92 prosent av bryggerne kvinner, det var abedissen Hildegard von Bingen som introduserte humle i bryggekunsten og det var kona på gården som rådde over norske bryggerhus. Da bryggingen ble industrialisert overtok mennene. Nå er kvinnene på vei tilbake i bryggeriene. Hege Ramseng fra Bryggeri- og drikkevareforeningen spør om dette betyr det noe for bransjen? For næringsutvikling i distriktene? For produktene? For drikkekulturen?

(Info om flere deltakere kommer)

Petter Nome leder samtalen. 

Medvirkende
  • Trine Skei Grande, Kulturminister, Venstre
  • Terje Aass, Aass Bryggeri
  • Petter Nome, Direktør, Bryggeri- og drikkevareforeningen
  • Hege Ramseng, Prosjektleder, Bryggeri- og drikkevareforeningen
  • Atle Minothi, President og Driftsdirektør, Norske akevitters venner og "Mat og drikke as"
Kontaktperson:
Hege Ramseng, Bryggeri- og drikkevareforeningen, 92031080, hege.ramseng@bryggeriforeningen.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
167