Belgia fikk for et par år siden UNESCO til å anerkjenne belgisk bryggekunst som verneverdig immateriell verdensarv. Norsk øl (og akevitt) er historie og identitet, og en viktig del av vår tradisjonsrike kulinariske kultur. Men hvorfor blir den ikke verdsatt på linje med lokalmaten? Kulturminister Trine Skei Grande, pensjonert direktør i Aass Bryggeri; Terje Aass og Atle Minothi (President i Norske Akevitters Venner og Driftsdirektør i "Mat og drikke as") samtaler om den norske ølkulturen. Er øl kultur?
Opprinnelig var øl kvinnenes domene. I England på 1300-tallet var 92 prosent av bryggerne kvinner, det var abedissen Hildegard von Bingen som introduserte humle i bryggekunsten og det var kona på gården som rådde over norske bryggerhus. Da bryggingen ble industrialisert overtok mennene. Nå er kvinnene på vei tilbake i bryggeriene. Hege Ramseng fra Bryggeri- og drikkevareforeningen spør om dette betyr det noe for bransjen? For næringsutvikling i distriktene? For produktene? For drikkekulturen?
(Info om flere deltakere kommer)
Petter Nome leder samtalen.