På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Digitalisering av helsevesenet - status quo og fremtidens utsikter

Arrangør
IKT-Norge, DIPS
Dag
Torsdag 16/8 2018 15:00 - 16:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering , Helse
Språk
Norsk
Sted
Castelle
 


Om arrangementet

 

15:00 – 15:40:

Norsk e-helsebarometer 2018: To av tre ønsker mer digital kommunikasjon med helsevesenet. Men mange er bekymret for personvern og sikkerhet.

Norsk e-helsebarometer er en landsomfattende spørreundersøkelse, der 2000 nordmenn og 200 leger, sykepleiere og helsepersonell er intervjuet om sine erfaringer og oppfatninger av digitale helsetjenester. Analysen, som er gjennomført for tredje år på rad av Opinion (på oppdrag fra DIPS), kartlegger holdninger og erfaringer knyttet til pasientbehandling og e-helse i Norge. Seniorrådgiver og partner i Opinion, Ola Gaute Aas Askheim vil presentere årets resultater før vi går over i en paneldebatt.

Paneldeltakere: Naeem Zahid, lege og forretningsutvikler i Telenor, Kirsten Haugland, Avdelingsleder for kreftfaglig avdeling i Kreftforeningen, Karl Arne Jespersen, Direktør for Salg og Forretningsutvikling i DIPS og Ola Gaute Aas Askheim fra Opinion.

ARR: IKT-Norge/DIPS

STED: Castelle

Møteleder: Nard Schreurs, Direktør eHelse og smart tech i IKT-Norge

 

15:40 – 15:50: Pause / benstrekk 

 

15:50 – 16:30: Fremtidens utfordringer i det norske helsevesen – hvordan kan Kunstig Intelligens hjelpe til, og hva må tilrettelegges?  

I 2018 er utredning og behandling av pasienter i stor grad basert på diagnostikk som forutsetter bruk av klinikers egen og kollegers erfaring, òg nasjonale retningslinjer. Er dette et apropos, sett i lys av det faktum av at Norge er et av de land i verden med lengst historikk i elektronisk registrering av helsedata. Kunstig intelligens er predikert å spille en avgjørende rolle i fremtidens behandling av pasienter. Setter dagens lover og regler en begrensning for hvordan helsedata data kan benyttes? Hvilke forventninger har myndigheter, pasienter og klinikere til fremtidens inntreden av Kunstig Intelligens og hva må tilrettelegges for å komme dit? Hvordan skal Norge nå en målsetning om «mer helse for hver krone»?

Vi kjører debatt med følgende paneldeltakere: Even Krogstad, Seksjonsleder eHelse på Sørlandet Sykehus HF, Per Morten Hoff, Styreformann i Anzyz, Astri Arnesen, President i Landsforeningen for Huntington sykdom og Thomas Smedsrud, Lege og Prosjektleder BIGMED, på Oslo Universitetssykehus.

ARR: IKT-Norge/DIPS

STED: Castelle

Møteleder: Nard Schreurs, Direktør eHelse og smart tech i IKT-Norge

Medvirkende
  • Ola Gaute Aas Askheim, Partner, Opinion
  • Naeem Zahid, Lege/forretningsutvikler, Telenor
  • Karl Arne Jespersen, Direktør for Salg og Forretningsutvikling, DIPS
  • Even Krogstad, Seksjonsleder eHelse på Sørlandet Sykehus HF, Sørlandet Sykehus HF
  • Per Morten Hoff, Styreformann, Anzyz
  • Astri Arnesen, President, Landsforeningen for Huntington sykdom
  • Kirsten Haugland, Avdelingsleder, Kreftforeningen
  • Thomas Smedsrud, Lege/ Prosjektleder, BigMed
Kontaktperson
Thea J Rode, IKT-Norge, 93434077
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1736