På arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Skadereduksjon - debatten ingen vil ta

Arrangør
Norsk Dampselskap
Dag
Onsdag 15/8 2018 12:00 - 14:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Pollen, Langbryggen 7
 


Om arrangementet

I fjor døde 106 personer i trafikkulykker i Norge. Mange milliarder brukes i året på å bygge trafikksikre veier. 15 millioner er innvilget på toppen i år for ekstra tryggingstiltak for å få ned dødelighet på norske veier. Det dør over 6000 mennesker av sigarettrelatert sykdom i året. Hvor mye er norske myndigheter villig til å innvilge for å fremme skadereduksjon og få ned dødelighet relatert til røyking av tobakkssigaretter?

Vi inviterer to politikere og to fra vitenskapen for å diskutere skadereduksjon som prinsipp, om det virker, om det er riktig, og hva fremtiden er for mindre skadelige nikotinprodukter i Norge. Skadereduksjon er et tema som skaper stor debatt i Norge. Er det fornuftig å få folk over på mindre skadelige produkter? Skal vi ha et tobakksfritt samfunn som mål for all politikk?

Debattleder: Terje Svabø.

Debattdeltagere: Karl Erik Lund, Seniorforsker ved Folkehelseinstituttet. Frode Gallefoss, lungelege og forskningssjef ved Sørlandet Sykehus og professor ved Universitetet i Bergen med forskning særlig innen pasientopplæring, røykeavvenning, livsstilsintervensjon og lungekreft. Atle Svendal, leder av helse, omsorgs- og levekårkomiteen i Arendal bystyre. Representant for AP i Arendal bystyre og partiets gruppeleder. Amalie Gunnufsen, sentralstyremedlem i Unge Høyre og bystyrerepresentant for Kristiansand kommune.

Norsk Dampselskap (NDS) er en ideell organisasjon som jobber for interessene til nordmenn som bruker e-sigaretter. Vi har ingen økonomiske interesser eller tilknytning til industrien.

Kontaktperson
André Bendigtsen, Norsk Dampselskap, 99798884
Twitter:
Universell utforming
Servering
Nei
Sidevisninger
2259