Hvordan blir Norge arealnøytralt?

Arrangør
Sabima
Dag
Onsdag 14.8 2024 10:00 - 11:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet
Vis i kart
Streaming
Gå til streamingsiden
Medvirkende
Andreas Bjelland Eriksen, klima- og miljøminister, Klima- og miljødepartementet
Mathilde Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant, Stortinget
Gro Sandkjær Hanssen, forsker og professor II, OsloMet
Astrid Skrindo, forsker, NINA
Kontaktperson
Linda Eide, Sabima, 95189614
Nettside
http://www.sabima.no
Facebook
www.facebook.com/SABIMANorge
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

Arealendringer er den største trusselen mot naturmangfold. Hver gang vi endrer eller gjør inngrep i natur påvirkes levestedet til planter, dyr og sopp. For å stanse tapet av artenes leveområder, må vi få kontroll med arealsløseriet. Men hvordan?

Stadig flere kommuner og store aktører i næringslivet får øynene opp for arealnøytralitet som løsning. 80 kommuner jobber for å bli arealnøytrale, mens regjeringen er vag på hvordan Norge skal bli arealnøytralt. Til dette arrangementet inviterer vi ledende politikere og forskere til å snakke om hvordan vi kommer vi dit at hele Norge blir arealnøytralt.

Etter at vi har fått høre fra våre fremste forskere innen restaurering og plan, byr vi på en interessant samtale mellom unge, miljøbevisste politikere med makt fra landets styringspartier. I samtale mellom generalsekretær Christian Steel, Mathilde Tybring-Gjedde og Andreas Bjelland Eriksen kommer vi å komme nærmere hva som skal til for å stanse tapet av naturmangfold i Norge. Hva må til i langsiktig tankegang fra styringspartier og modige grep i og utenfor regjering? Må det stilles krav om at alle utbyggingsprosjekter må bli arealnøytrale – at alle utbyggingsprosjekter må sørge for å restaurere tilsvarende naturverdier som ødelegges? Må Norge ha et nasjonalt mål om å bli arealnøytralt? Må innsigelsespolitikken strammes til for at den mest verdifulle naturen skal beskyttes bedre? Og trengs det nye juridiske og økonomiske grep for å vri fremtidig utbygging mot grå arealer?

Vi ser frem til å høre hva ledende forskere og politikere mener må til for at Norge skal stanse tapet av naturmangfold.

Hopp til toppen