"Er smaken av Norge i fare?"

Arrangør
Stiftelsen Norsk Mat, Bryggeri og drikkevareforeningen
Dag
Tirsdag 13.8 2024 10:00 - 11:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Mat
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet
Vis i kart
Medvirkende
Erlend Fuglum, Direktør, Bryggeri- og drikkevareforeningen
Nina Sundqvist, Direktør, Stiftelsen Norsk Mat
Kontaktperson
Anne Mette Johnsen, Kommunikasjonssjef, Stiftelsen Norsk Mat, 90961602
Nettside
http://www.stiftelsennorskmat.no
https://bryggeriforeningen.no/
Facebook
www.facebook.com/stiftelsennorskmat
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

En smakfull debatt om norsk mat og drikkekultur på Arendalsuka!  

Vi setter søkelyset på spenningen mellom tradisjonelle norske spise- og drikkevaner og moderne dietter. Er det virkelig en "Maktkamp på tallerkenen"?  

Det blir oppspill, utfordring og diskusjon, der norsk mat og drikke står sentralt:

Oppspill: 

  • «Landet som skammet seg litt»,  ved Torgrim Eggen, forfatter og skribent 

Debatt:

  • Anne Ekornholm, politisk redaktør Nationen  

  • Sofie Oraug-Rygh, kommunikasjonsdirektør, Jordanes 

  • Hans Ellef Wettre, øl og brennevinsprodusent  

  • Nina Sundqvist, direktør, Stiftelsen Norsk mat  

  • Kari Helene Bugge, senior ernæringsrådgiver, TINE 

  • Marte Ulltveit-Moe, forfatter og MDG-politiker  

Ordstyrer er Erlend Fuglum, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen. 

Vi skal snakke om spenningen mellom kostholdesråd og dietter som utfordrer vår kjærlighet til sodd, fenalår, Sider fra Hardanger og norsk juleøl og akevitt.  Hvordan forholder mat- og drikkeprodusenter seg til skiftende kostholdsråd og globale trender, som utfordrer det norske kjøkkens essens? 

Vi skal utforske konsekvensene av en mat- og drikkekultur som beveger seg bort fra "den gyldne middelvei", og stille spørsmål ved fremtiden for den norske smaken når tradisjon møter flyktige kostholdstrender. 

Bli med oss for en næringsrik, opplysende og engasjerende samtale om fortid, nåtid og fremtid for norsk mat og drikkekultur.  

Hopp til toppen