Havvind krever et forskningsløft

Arrangør
Norwegian Offshore Wind, Nasjonalt Kompetansesenter for Havvind, SINTEF, NORCE
Dag
Onsdag 14.8 2024 08:00 - 09:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Energi
Forskning
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet
Vis i kart
Medvirkende
Arne Vatnøy, Kommunikasjonssjef, Norwegian Offshore Wind
Marthe Michelsen, Kommunikasjonsansvarlig, Nasjonalt Kompetansesenter for Havvind
John Olav Tande, Seniorforsker, SINTEF Energi
Camilla Stoltenberg, Konsernsjef, NORCE
Torgeir Stordal, Direktør, Sokkeldirektoratet
Alexandra Koefoed, VP Offshore Wind, Kongsberg
Tove Røskaft, Head of offshore wind, Mainstream Renewables
Stephen Bull, CEO, Vårgrønn
Sissel Knutsen Hegdal, Ordfører i Stavanger, Høyre
Kontaktperson
Arne Vatnøy, Kommunikasjonssjef, Norwegian Offshore Wind, 93443552
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Vi vet heldigvis mye om hvordan havvindutbygging påvirker både naturen og samfunnet vårt. Samtidig er ny forskning drivkraften bak ny kraftproduksjon, og på dette arrangementet skal vi diskutere hva som må til for å ta havvindforskningen et steg videre.  

 

Norge står ved en unik korsvei der havvindutvikling kan bidra til både å dekke økt etterspørsel etter energi og utvikle en konkurransedyktig eksportindustri. Forskning, innovasjon og god tilgang på relevante data var sentralt for utvikling av det som den gang skulle bli oljeeventyret, med både stor produksjon fra norsk sokkel og en stor konkurransedyktig oljeleverandørnæring. Hvordan kan vi så få til det samme innen havvind og havvindindustri? 

 

Nordsjøen er et av de områdene i verden hvor norske forskningsmiljøer har et enormt tilfang av kunnskap. Nå samler SINTEF, NORCE, Norwegian Offshore Wind og Nasjonalt Kompetansesenter for Havvind kreftene for å identifisere de kunnskapshullene vi må tette for å lykkes med havvindsatsingen i Norge.  

 

De allerede sterke forskningsmiljøene i Norge må styrkes ytterligere. Vi trenger å samordne bedre det vi allerede vet, og flere ressurser til å forske videre der vi har for lite kunnskap. Det handler ikke kun om naturpåvirkning, miljø og marint liv – her skal vi også diskutere kunnskap om effektive konsesjonsprosesser, juridisk rammeverk og teknologiske fremskritt for å få ned kostnaden på havvind.  

 

På dette arrangementet inviterer vi topper fra industrien, utdanningssektoren forskningen for å diskutere de store strategiske linjene, samtidig som vi skal dykke inn i detaljene. Vi skal utfordre politikerne våre på hvor vi må sette inn skytset for å sørge for at Norge blir verdensledende innen havvindforskning.  

Hopp til toppen