Retten til deltakelse i eget liv – hva har «barneskirenn» med det å gjøre?

Arrangør
Beitostølen Helsesportsenter
Dag
Onsdag 14.8 2024 14:00 - 15:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Mangfold
Språk
Norsk
Sted
Clarion Hotel Tyholmen
Stedsbeskrivelse
Lille Torungen
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
50
Medvirkende
Bent Høie, Styreleder, Beitostølen Helsesportsenter
Tove Linnea Brandvik, Forbundsleder, Norges Handikapforbund
Geir Lippestad, Advokat/Politiker
Astrid Nyquist, Direktør, Beitostølen Helsesportsenter
Åge Skinstad, VM-sjef, Ski-VM Trondheim 2025
Kaare Hersoug, Utviklingssjef, Teddy TV/NRK
Mia Larsen Sveberg, Medlem Idrettsstyret/Parautøver, Norges Idrettsforbund
Kontaktperson
Tor Erik Heyerdahl Nyquist, Leder medisinskfaglig service og kommunikasjon, Beitostølen Helsesportsenter, 41046827, torerik.nyquist@bhss.no
Nettside
http://www.bhss.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Hørselshjelpemidler
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

Hvilke muligheter har barn og unge til å delta akkurat der de vil, med dem de vil, på det de vil, når utgangspunktet er at du trenger tilpasset aktivitet og aktivitetshjelpemidler? Hvordan kan helt nye samhandlingsformer og samarbeidspartnere utgjøre en forskjell og påvirke dagens forståelse og praksis slik at flere får delta?

Møt en gruppe som har tro på at skal det skje noe nytt på feltet, må det gjøres noe nytt. Hvordan kan samarbeid mellom Norges Handikapforbund (NHF), Innlandet fylkeskommune, Norges rikskringkasting (NRK), Norges Idrettsforbund (NIF), Ski VM i Trondheim, Foreningen Ridderrennet og Beitostølen Helsesportsenter, åpne nye muligheter?

Vi debatterer;

  • Hva står på spill? Om det er en menneskerett å få delta på arenaer også utenfor skole og arbeid, hva betyr det for våre prioriteringer.  
  • Hvorfor oppleves det som mindre relevant å snakke om folkehelse, aktive meningsfulle liv, synlig deltagelse og livsmestring når det involverer mennesker med ulike funksjonsutfordringer, eller gjør det det?
  • Hvordan kan vi sammen skape arenaer og fristed for læring og mestring hvor alle barn og unge finner det interessant å delta? Skal vi fremme reel deltagelse kan vi ikke akseptere mangel på universell utforming, tilgang på rett utstyr eller assistanse. Vi må ta et aktivt ansvar for å synliggjøre forskjellene og mulighetene, og sørge for at det når ut til oss alle.

Utgangspunktet er pågående samarbeidsprosjekter mellom aktører og erfaringer knyttet til hvilke nye muligheter og utfordringer som oppstår når det tenkes og jobbes på tvers av bl.a. sektorene, nivåene i tjenestene, frivilligheten, næringen, idretten og helsesektoren.

Hopp til toppen