The Recovery Channel + paneldebatt om fremtidens psykiatri!

Arrangør
Twentyone Pictures AS, Mental Helse, NSF-SPoR, NSFs Faggruppe innen psykisk helse og rus, WSO, OSLO DOKUMENTAR KINO, HUMAN INTERNASJONALE FIMLFESTIVAL
Dag
Onsdag 14.8 2024 17:00 - 19:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Menneskerettigheter
Språk
Norsk
Sted
Arendal kino
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Kinosal
Antall plasser i lokalet
110
Medvirkende
Espen Gade Rolland, Ordstyrer, NSF-SPoR
Anna Cecilie Jentoft, Paneldeltaker - leder landsforeningen for pårørende, LPP
Ole Marius Minde Johnsen, Paneldeltaker, Leder Mental Helse, Mental Helse
Mette Ellingsdalen, Paneldeltager, Leder WSO, WSO (we shall overcome)
Ellen Rønning Arnesen, Statssekretær, Helse og omsorgdep., AP
Kontaktperson
Ellen Ugelstad, Produsent og regissør, Twentyone Pictures AS, 90923247, ellen@twentyonepictures.com
Nettside
https://www.twentyonepictures.com/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

The Recovery Channel er en dokumentarfilm om psykisk helse, menneskerettigheter og bruk av tvang innen psykiatrien.

Om filmen:

Randi er nyhetsanker i THE RECOVERY CHANNEL – en fiktiv tv-kanal som presenterer nyheter og reportasjer kun om psykisk helse. Vi følger redaksjonens arbeid foran og bak kamera, men også Randis personlige kamp: Hun er i ferd med å miste kontakten med søsteren Ylva, som ikke vil ta imot hjelp fra helsevesenet. THE RECOVERY CHANNEL blander dokumentar og fiksjon og er en film om veien til en mer human psykiatri. Bak kameraet står en filmskaper med 25 års erfaring som pårørende, som utfordrer publikum til å reflektere over samfunnets forhold til psykisk helse.

Panelsamtalen:

FREMTIDENS PSYKISK HELSEHJELP

Norge bryter menneskerettighetene i sitt eget land hver dag! Hvordan kan Norge jobbe mer i tråd med FN og WHO anbefalinger om en mer personsentrert, rettighetsbasert og recovery-orientert tilnærming basert på individets behov, vilje og preferanser? Norge har internasjonale forpliktelser, hvorfor gjør vi ikke mer?

Utdypning:

Tidligere spesialrapportør i FN, psykiater Dainius Pūras, argumenterer for en endring i måten vi kollektivt forstår og griper inn i spørsmål og hjelp knyttet til psykisk helse. 

For å utvikle helsetjenestene slik at de i større grad forankres i en personsentrert, rettighetsbasert og recovery-orientert tilnærming, og at sykdomsmodellen, som i dag setter sitt preg på det meste av behandlingen som tilbys, får en mindre dominerende posisjon, kreves alternativer, endringer og nytenkningen innen tjenestene. Alternativer finnes. En slik endring mot rettighetsbaserte alternativer krever dristige og modige handlinger fra maktens korridorer, fra både politikere og fagfolk. Hvordan kan vi erstatte utdaterte behandlingskonsepter med psykososial omsorg og støtte i lokalsamfunnet og på primærhelsetjenestenivå?

Hopp til toppen