Frivillig og ideell sektors uunnværlige rolle

Arrangør
Fundraising Norge, KNIF
Dag
Onsdag 14.8 2024 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Demokrati
Samfunnssikkerhet og beredskap
Språk
Norsk
Sted
Frelsesarmeen
Vis i kart
Medvirkende
Kåre Rønningen, Kommunikasjonssjef, Knif
Siri Nodland, Generalsekretær, Fundraising Norge
Simen Pedersen, Partner, Menon Economics
Solveig Schytz, 1. vara til stortinget, Venstre
Kontaktperson
Lars Dahlgren, Politisk rådgiver, Fundraising Norge, 47852930
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

 

Sivil sektor bidrar hvert år med 5% av Norges BNP. Sektoren sysselsetter 90.000 mennesker og er en stor arbeidsgiver i Norge.

La oss gjøre et tankeeksperiment:

Hvordan ville Norge sett ut uten frivillig og sivil sektor? I et tenkt scenario hvor sektoren brått blir borte, er Norge sterkt nok til å kunne håndtere en slik kritisk situasjon?

Forestill deg at frivillige organisasjoner over natten forsvinner fra samfunnsbildet. Hvordan ville det påvirke vårt samfunn? Hvordan kunne det offentlige håndtere de mange oppgavene og tjenestene som sivil sektor alltid har tatt ansvar for?

Tilhørighet og nettverk, kompetanse og ressurser, erfaring, lokaler og så voldsomt mye mer som berører oss alle i hverdagen. Vil det offentlige ha sjans til å finansiere alle disse samfunnskritiske tjenestene hver dag? Hva med alle de merverdiene frivilligheten har en helt unik evne til å skape, vil de gå tapt?

Vi vil utfordre partiene til å svare på den økonomiske realiteten. Kan det offentlige, med dagens økonomiske bæreevne, håndtere byrden som vil følge med å overta oppgavene til frivillige og ideelle organisasjoner? Sivil sektor avlaster og supplerer det offentlige. Spesielt helsesektoren vil knekke ryggen uten de ideelle.

 

 

 

 

 

Hopp til toppen