Hvordan er det å være og å eie hund i Norge i dag - har vi plass til hunden i vårt samfunn?

Arrangør
Norsk Kennel Klub
Dag
Onsdag 14.8 2024 12:30 - 13:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Annet
Idrett/fritid
Språk
Norsk
Sted
No1 Sportsbar
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Hovedrom, 1. etasje
Antall plasser i lokalet
80
Kontaktperson
Marie Gjerde Rolandsen, Kommunikasjonsrådgiver, Norsk Kennel Klub, 47679150, marie.rolandsen@nkk.no
Nettside
https://www.nkk.no/
Facebook
www.facebook.com/NorskKennelKlub
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Over 1,2 millioner nordmenn lever i dag med hund og hunden er derfor til stor glede for mange av oss. Den gjør oss mer aktive, mindre ensomme, lykkeligere og tryggere. Derfor er det godt dokumentert at hundene våre har en positiv effekt på folkehelsen.

 

Skal hunden bidra til at vi får bedre liv, må vi sørge for at hundene har gode liv. Det gjør vi ved å legge til rette for dem, og sørge for at de kan trene, leke og utfolde seg på hundens egne premisser. Da ny hundelov trådte i kraft i 2023 fokuserte Landbruks- og Matdepartementet på at loven skulle legge til rette for et mer positivt og samfunnsgagnlig hundehold, som var til glede for både hundeeiere og alle andre.

 

Samtidig er det fortsatt stor ulikhet i hvordan norske kommuner legger til rette for hundeaktiviteter. Noen er flinke til å legge til rette for egne friområder for hundene, mens noen kommuner innfører altfor strenge regler for båndtvang og i mange kommuner er ikke hundehold noe som settes på den politiske dagsorden i det hele tatt.

 

Regler og rettigheter for hundeeiere praktiseres derfor svært ulikt fra kommune til kommune, noe som går utover både hunder og hundeeiere. Det kommer frem i en undersøkelse som NKK har gjennomført blant norske hundeeiere. Vi inviterer derfor til debatt om hundens rolle i det norske samfunnet.

 

Hva er det viktigste bidraget hundene gir til det norske samfunnet, og er det områder hvor de kan bidra mer?  Er det på tide at politikerne tar mer styring om hundeholdet? Hva kan hundeeierne forvente av kommunen sin? Og hvordan kan vi unngå konflikter knyttet til hundehold?

Hopp til toppen