Bruntlandrapporten (WCED) OG EØS-avtalen – noen sammenheng?

Arrangør
NOREXIT
Dag
Onsdag 14.8 2024 14:00 - 15:30
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Demokrati
Språk
Norsk
Sted
Grand Hotel Arendal
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
DAMPEN
Antall plasser i lokalet
70
Medvirkende
Tor Petter Ekroll, Leder, NOREXIT
Siri Hermo, NOREXIT
Kontaktperson
Tor Petter Ekroll, Leder, NOREXIT, 45130300, sentralledelse@norexit.no
Nettside
http://norexit.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Hørselshjelpemidler
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Hvorfor har ikke politikere lengre kontroll på strømpriser, renter, kommunale tjenester og norske ressurser?  Er det på grunn av inkompetente politikere?

Mange spør hvorfor et velstående land som Norge opplever økende fattigdom og lengre matkøer. Svarene kan ofte være komplekse og vanskelige å se.

Oberstløytnant Tor Petter Ekroll, militærflyger, master i militære studier, hovedlærer ved Forsvarets Høyskole/Forsvarets Stabsskole med tilleggsutdanning i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo, vil belyse Norges utfordringer knyttet til en historisk og internasjonal tilnærming til markedet som et middel for politisk integrasjon i EU og EØS-avtalen. Han tjenestegjorde som varaordfører i Moss fra 2019 til 2023 og har som medlem av kontrollkomiteen i Viken sett de lokale utfordringene som EU pålegger Norge gjennom EØS-avtalen.

I sitt foredrag vil han gi innsyn i noen av de internasjonale kreftene som har vært med å bygge opp rundt nyliberalismen i de vestlige land og som «utilsiktet» har ført til de økte sosiale og økonomiske forskjellene.  Han vil også berøre elefanten i EØS-rommet som i liten grad har vært debattert eller redegjort for.  «Hvorfor norsk demokrati er en illusjon under EØS-avtalen.» Her henviser han til en lite kjent utredning fra Stortingets utredningsseksjon i fra 2021.

Han får følge av Siri Hermo fra Trøndelag, som har vært en aktiv deltaker i samfunnsdebatten i mange år.

Delta på et engasjerende foredrag som vil kaste lys over Norges 30-årige tilknytning til EU gjennom EØS-avtalen, i forhold til vår evne til å beskytte egen beredskap og nasjonale ressurser. Dette er et høyaktuelt tema også i forhold til de som vil forstå globalismens krefter spesielt nå i forkant av Stortingsvalget i 2025.

Det vil bli satt av tid til spørsmål og kommentarer.

...

NOREXIT er en politisk interesseorganisasjon med et rent demokratisk formål.

Formålet er å spre kunnskap om hvordan EØS-avtalen påvirker vår suverenitet, demokrati og folkestyre.

Visjonen for NOREXIT er "For et folkestyrt Norge". Grunnloven angir hvordan demokratiet i Norge skal forvaltes. NOREXIT arbeider for at folkeavstemningene i 1972 og 1994 om nei til EU skal respekteres. NOREXIT støtter Grunnlovens §1 om at "Kongeriket Norge skal være et fritt, selvstendig, udelelig og uavhengig rike".

Verdier som frihet, rettferdighet, solidaritet, nasjonalt selvstyre, respekt for Grunnloven, miljøvern og internasjonalt samarbeid mellom uavhengige nasjoner er kjernen i NOREXITs ideologi.

Vi trenger å ivareta en overordnet demokratisk prosess for vår nasjonale økonomi der befolkningen legger premissene for fordelingen av nasjonale ressurser.

 

Hopp til toppen