En ny æra for Alzheimerspasienter – er vi klare?

Arrangør
BioArctic, Eisai
Dag
Torsdag 15.8 2024 11:00 - 11:55
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Clarion Hotel Tyholmen
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Restaurant/stue
Antall plasser i lokalet
130
Medvirkende
Siri Gulliksen Tømmerbakke, Moderator, Kruse Larsen
Kontaktperson
Karianne Dahlen, Senior manager Market Access & Public Affairs, BioArctic, +45 31 44 25 53, karianne.dahlen@bioarctic.com
Nettside
http://bioarctic.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Alzheimers sykdom er den vanligste årsaken til demens. Av de om lag 10 000 menneskene som årlig får en demensdiagnose i Norge, har 6 000 av dem Alzheimers. Samfunnskostnadene knyttet til Alzheimers sykdom er allerede store – og forventes å vokse i årene fremover som følge av at vi blir flere eldre.  

Samtidig går vi nå inn i en ny æra for Alzheimers feltet. Det skjer mye innen forskning og utvikling, både mht. diagnostikk og behandling av Alzheimers sykdom. Mye tyder på at vi innen kort tid kan få tilgang på biomarkører som kan avslører Alzheimers utfra blodprøver. Det forskes også mye på behandling som kan bremse utviklingen av sykdommen.

I dette arrangementet får vi høre mer om hvordan de samfunnsøkonomiske kostnader ved Alzheimers sykdom påvirkes av endringene som skjer innen diagnostikk og behandling

Vi spør også: Hvilke muligheter og utfordringer vil disse nye innovasjonene gi? Hvilke konsekvenser får dette for pasient, pårørende, helsetjenesten og samfunnet? Hva kreves av endringer for at vi skal kunne dra nytte av nyvinningene? Er vi klare?

Vi tar diskusjonen med politikere, klinikere, forskere, representanter fra pasient- og pårørende, helseforetak og kommuner.  

Kom og hør om fremtiden for Alzheimers sykdom i Norge!

Programmet oppdateres.

 

Hopp til toppen