- Arrangør
- Universitetet i Sørøst-Norge (USN)
- Dag
- Onsdag 14.8 2024 09:00 - 09:45
- Arrangementstype
- Debatt
- Tema
- Energi
- Klima/miljø
- Språk
- Norsk
- Sted
- Berntine
- Stedsbeskrivelse
- Ishavsskuta Berntine ved Hotel Tyholmen
- Vis i kart
- Antall plasser i lokalet
- 40
- Streaming
- Gå til streamingsiden
- Medvirkende
- Innleder: Thomas Øyvang, førsteamanuensis og leder av forskningsområde for energi, klima og miljø, Universitetet i Sørøst-Norge
- Ingvild Kjerkol, leder for Stortingets energi- og miljøkomité, Ap
- Ola Elvestuen, medlem i Stortingets energi- og miljøkomité, Venstre
- Sunniva Rose, kjernefysiker og kommunikasjonsdirektør, Norsk Kjernekraft
- Carl Berglöf, nasjonal koordinator for kjernekraft, Klimat- och näringslivsdepartementet i Sverige
- Ordstyrer: Tom Erik Thorsen, sjefredaktør, Varden
- Kontaktperson
- Mette Varegg, prosjektleder/samfunnskontakt, Universitetet i Sørøst-Norge, 40146659, mette.varegg@usn.no
- Nettside
- https://www.usn.no/
- https://www.linkedin.com/school/usnno/
- https://www.youtube.com/@UsnNo_Info
- www.facebook.com/usn.no
- X / Twitter
- @USN_info
- Universell utforming
- Nei
- Miljøprofil
- Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Om arrangementet
I en verden fanget i energikrise og miljøødeleggelse, hvordan kan de nordiske landene samarbeide for å lede veien ut av uføret? En nordisk energiallianse har som mål å styrke Nordens ledende posisjon innen bærekraftig energi, og sikre energisikkerhet i regionen. Hvordan kan vi best utnytte våre nordiske naturressurser og kunnskap for å bygge en felles vei mot suksess?
I denne debatten utforsker vi hvordan nordiske land kan danne en energiallianse som ikke bare adresserer dagens kriser, men sikrer fremtidig vekst og bærekraft. En nordisk energiallianse kan samle ressursene og ekspertisen fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island for å dele kunnskap, teknologi og forskning. Dette kan føre til nye løsninger for en sunnere planet.
Temaer vi diskuterer:
- Utnyttelse av nordiske naturressurser. Hvordan kan vi best utnytte våre nordiske naturressurser for å for å produsere fornybar energi? Kan vi skape en felles strategi for utvikling av vindkraft, solenergi og andre fornybare kilder som tar hensyn til både miljøet og energibehovet?
- Samarbeid om kjernekraft. Er kjernekraft et omstridt, men nødvendig verktøy i overgangen til bærekraftig energiproduksjon? Hvordan kan de nordiske landene samarbeide om utvikling, sikkerhet og forvaltning av kjernekraft for å oppnå felles mål? Hvordan kan vi fremme samarbeid mellom næringsliv, forskningsinstitusjoner og det offentlige?
- Grenseoverskridende samarbeid. Hvordan kan vi bryte ned barrierer og jobbe sammen på tvers av landegrensene for å skape en integrert nordisk energimarkedsallianse? Hvilke politiske, økonomiske og teknologiske tiltak er nødvendige for å muliggjøre effektiv utveksling av energi og kunnskap?