SOS Natur: Nordisk energiallianse

Arrangør
Universitetet i Sørøst-Norge (USN)
Dag
Onsdag 14.8 2024 09:00 - 09:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Energi
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Berntine
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Ishavsskuta Berntine ved Hotel Tyholmen
Antall plasser i lokalet
40
Streaming
Gå til streamingsiden
Medvirkende
Innleder: Thomas Øyvang, førsteamanuensis og leder av forskningsområde for energi, klima og miljø, Universitetet i Sørøst-Norge
Ingvild Kjerkol, leder for Stortingets energi- og miljøkomité, Ap
Ola Elvestuen, medlem i Stortingets energi- og miljøkomité, Venstre
Sunniva Rose, kjernefysiker og kommunikasjonsdirektør, Norsk Kjernekraft
Carl Berglöf, nasjonal koordinator for kjernekraft, Klimat- och näringslivsdepartementet i Sverige
Ordstyrer: Tom Erik Thorsen, sjefredaktør, Varden
Kontaktperson
Mette Varegg, prosjektleder/samfunnskontakt, Universitetet i Sørøst-Norge, 40146659, mette.varegg@usn.no
Nettside
https://www.usn.no/
https://www.linkedin.com/school/usnno/
https://www.youtube.com/@UsnNo_Info
Facebook
www.facebook.com/usn.no
X / Twitter
@USN_info
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

I en verden fanget i energikrise og miljøødeleggelse, hvordan kan de nordiske landene samarbeide for å lede veien ut av uføret? En nordisk energiallianse har som mål å styrke Nordens ledende posisjon innen bærekraftig energi, og sikre energisikkerhet i regionen. Hvordan kan vi best utnytte våre nordiske naturressurser og kunnskap for å bygge en felles vei mot suksess?

I denne debatten utforsker vi hvordan nordiske land kan danne en energiallianse som ikke bare adresserer dagens kriser, men sikrer fremtidig vekst og bærekraft. En nordisk energiallianse kan samle ressursene og ekspertisen fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island for å dele kunnskap, teknologi og forskning. Dette kan føre til nye løsninger for en sunnere planet.

Temaer vi diskuterer:

  • Utnyttelse av nordiske naturressurser. Hvordan kan vi best utnytte våre nordiske naturressurser for å for å produsere fornybar energi? Kan vi skape en felles strategi for utvikling av vindkraft, solenergi og andre fornybare kilder som tar hensyn til både miljøet og energibehovet?
  • Samarbeid om kjernekraft. Er kjernekraft et omstridt, men nødvendig verktøy i overgangen til bærekraftig energiproduksjon? Hvordan kan de nordiske landene samarbeide om utvikling, sikkerhet og forvaltning av kjernekraft for å oppnå felles mål? Hvordan kan vi fremme samarbeid mellom næringsliv, forskningsinstitusjoner og det offentlige?
  • Grenseoverskridende samarbeid. Hvordan kan vi bryte ned barrierer og jobbe sammen på tvers av landegrensene for å skape en integrert nordisk energimarkedsallianse? Hvilke politiske, økonomiske og teknologiske tiltak er nødvendige for å muliggjøre effektiv utveksling av energi og kunnskap?

 

Hopp til toppen