Hvordan kan medisinsk teknologiske innovasjoner bidra til ventetidsløftet?

Arrangør
NHO Geneo, Melanor, Medtronic
Dag
Onsdag 14.8 2024 11:30 - 12:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Etasje 2
Antall plasser i lokalet
90
Kontaktperson
Cathy Capdeville, direktør for næringspolitikk i NHO Geneo-bransjen, Melanor, NHO Geneo, 47272114, cathy@melanor.no
Nettside
https://www.nhogeneo.no/
https://www.medtronic.com/no
Facebook
www.facebook.com/nhogeneo
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Rasjonering av helsetjenester er en virkelighet i norsk helsevesen i dag. Pilotsyken sprer seg fremdeles, og endringstakten i helsesektoren oppleves av mange som altfor lav. Helsesektoren har over tid vært mindre effektiv enn andre sektorer, og i følge en Menon Economics-rapport (Investeringsbehov i spesialisthelsetjenesten, 2023, s. 33) er trenden synkende.

Et av svarene på utfordringene kan vi lese i Nasjonal helse- og samhandlingsplan: Vi må organisere helsearbeidet på enda bedre måter fremover. Kantars Helsepolitiske barometer viser at hele 8 av 10 nordmenn tror at mer samarbeid kan utgjøre en forskjell. Vi ser at bedre samarbeid med leverandørindustrien kan gjøre norske sykehus best i verden.

13. mai lanserte helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) Ventetidsløftet, et tiltak for å få ned ventetidene i spesialisthelsetjenesten og som legger opp til offentlig-privat samarbeid. Hvordan kan medisinsk teknologiske innovasjoner bidra her?

Program:

Melanor og Medtronic innleder med konkrete eksempler fra universitetssykehus i Europa hvor offentlig-privat samarbeid har bidratt til økt pasientbehandling og bedre utnyttelse av ressursene.

Panelsamtale: Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap), leder Stortingets Helse- og omsorgskomiteen Tone W. Trøen (H) og andre nestleder i Helse- og omsorgskomiteen Bård Hoksrud (FrP) om hvordan man kan sikre et mye tettere samarbeid mellom offentlige helseaktører og teknologileverandøre

Hopp til toppen