Hvordan styrke barnehager og familier for å gi de minste barna gode oppvekstvilkår?

Arrangør
Regionsenter for barn og unges psykiske helse Øst og Sør (RBUP Øst og Sør)
Dag
Onsdag 14.8 2024 14:30 - 15:30
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Innoventi
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Konferanserom 4. etasje
Antall plasser i lokalet
50
Medvirkende
Elisabeth Solheim Buøen, Forsker, RBUP Øst og Sør
Tine Gammelgaard Aaserud, Fagsjef Sammen på vei, RBUP Øst og Sør
Kontaktperson
Inger Line Wahl, Prosjektkoordinator, Regionsenter for barn og unges psykiske helse Øst og Sør (RBUP Øst og Sør), 92233063, inger.wahl@r-bup.no
Nettside
http://rbup.no
Facebook
www.facebook.com/rbup.no
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

HVORDAN STYRKE BARNEHAGER OG FAMILIER FOR Å GI DE MINSTE BARNA GODE OPPVEKSTSVILKÅR?

Regionssenter for barn og unges psykiske helse (RBUP Øst og Sør) sin viktigste oppgave er å bidra til kompetanseheving for ansatte og ledere som arbeider med barn og unge. Vårt mål er god kvalitet i tjenestene gjennom økt kunnskap og varig praksisendring.

Vi jobber kontinuerlig med utvikling av kunnskapsbaserte tiltak som bidrar til dette, og på dagens arrangement vil du bli bedre kjent med to av dem:

Sammen på vei, Et oppfølgingsprogram for kvinner med sammensatte utfordringer og som skal bli mor for første gang. Programmet består av jevnlige hjemmebesøk av en familiesykepleier fra tidlig i graviditeten og frem til barnet fyller to år. Hensikten med programmet er å fremme sunne svangerskap, forbedre oppvekstsvilkårene for barn og styrke foreldrenes livssituasjon.

Presentasjon av fagleder Tine Gammelgaard Aaserud og samtale med deltagere.

Trygg for 3, En modell for systematisk, barnehagebasert profesjonsutvikling.
Barnehager med høy kvalitet har stor betydning for barns utvikling, trivsel og læring. Det er særlig prosesskvaliteten som har vist seg å ha størst betydning, og særlig kvaliteten på interaksjonene mellom ansatte og barn. Vi vet imidlertid at samspillskvaliteten varierer mellom barnehager, innad i barnehager og at det er en del å gå på for å få tilstrekkelig god kvalitet i alle barnehager. Fra forskning vet vi at samspillskvalitet kan styrkes gjennom profesjonsutvikling

Presentasjon av modellen ved prosjektleder Elisabet Solheim.

Vi har invitert statssekretær Sindre Lysø til å innlede arrangementet og Barneombudet vil delta med avsluttende kommentarer. Det vil bli mulighet til å stille deltagerne spørsmål til slutt.

Hopp til toppen