Spagat-politikk: Er Norge for eller imot atomvåpen? - Debatt med ungdomspartiene

Arrangør
Norske leger mot atomvåpen, ICAN Norge, Nei til Atomvåpen
Dag
Tirsdag 13.8 2024 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Sikkerhet/forsvar
Menneskerettigheter
Språk
Norsk
Sted
Arendal kino
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Sal 3
Antall plasser i lokalet
48
Kontaktperson
Daniel Alexander Gudbrandsen, ICAN Norge, 93282153
Universell utforming
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Atomvåpenet utgjør en eksistensiell trussel for menneskeheten. Konsekvensene ved bruk vil være enorme, uavhengig av om hendelsen kommer som et resultat av en ulykke, misforståelse eller villet handling. 

Med et økt konfliktnivå i verden har atomvåpenretorikken forverret seg kraftig. Så lenge stater fortsetter å inneha atomvåpen, så vil risikoen for at de brukes fortsette å eksistere. Det foregår en opprustning og modernisering av arsenalene i flere atomvåpenstater, og ledende forskere melder at vi er nærmere dommedag enn noen gang tidligere.  Til og med nærmere enn under den kalde krigen. 

Norge er ikke skjermet fra denne utviklingen. Siden Gerhardsen har det vært etablert politikk at det ikke skal være atomvåpen på norsk jord i fredstid. Denne politikken ble også stadfestet av Stortinget under behandlingen av det nylige Forsvarsløftet. Likevel opplever vi at en amerikansk atomubåt øver 30-35 km utenfor Bergen. Dette i samarbeid med et amerikansk kommandofly som tok av fra Rygge flybase, fra Norsk jord. 

Det er kommende generasjoner som betaler dyrest ved en eventuell atomkatastrofe. Derfor er det  viktig å lytte til ungdomspolitikerne, den norske politiske fremtid… Er Norge for eller imot atomvåpen, egentlig?

 

Hopp til toppen