Den sinte unge mannen – skal vi forstå eller oppdra ham?

Arrangør
Human-Etisk forbund
Dag
Onsdag 14.8 2024 15:00 - 15:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Likestilling
Språk
Norsk
Sted
Human-Etisk Forbund Agder
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
65
Medvirkende
Christian Lomsdalen, Lærer og styreleder, Human-Etisk Forbund
Berit Bulien Jørgensen, sosionom og spesialist i sexologisk rådgivning, Arendal kommune, Helsestasjonen
Lasse Josephsen, Skribent
Marte Spurkland, Redaktør H magasin, Human-Etisk Forbund
Sivert Wahlgren Leirbakk, Sentralstyremedlem, Unge Høyre
Kontaktperson
Marianne Løge, Human-Etisk forbund, 95902617
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

«Females are the ultimate status symbol. People think I’m running around with these hoes because I like sex. That’s nothing to do with the reason why I’m running around with these bitches. I got these bitches just so everyone knows who the don is.» (Andrew Tate) 

Andrew Tate er bare én av mange mannssjåvinistiske influensere, youtube-stjerner og tiktokere som de seinere årene har florert i barn og ungdoms digitale verden. 

Hvorfor slår deres budskap så godt an hos mange gutter og hvordan bør vi som samfunn – og foreldre som opplever det – forholde oss til det? Er det et blaff eller er det uttrykk for at slike «maskulinitetsinfluencere» skaper kulturendringer blant unge gutter og menn? Trenger vi bekymre oss for at en generasjon gutter skal ende som ekstreme misogynister? 

Christian Lomsdalen er lærerutdanner, guttepappa, aktivist og leder i Human-Etisk Forbund. Berit Bulien Jørgensen er sosionom og spesialist i sexologisk rådgivning i Arendal kommune, og har jobbet mye overfor ungdom om sex og kjønnsidentitet. Lasse Josephsen er skribent og ekspert på «mannosfæren» og incel-kultur. Sivert Wahlgren Leirbakk er fylkesleder i Akershus Unge Høyre, og sitter i sentralstyret i Unge Høyre.  Marte Spurkland er forfatter og redaktør for H magasin, som har publisert artikler om hvordan Andrew Tate-kulturen påvirker ungdom. 

Hopp til toppen