Vil Trump-seier i november føre til Armageddon?

Arrangør
Human-Etisk forbund
Dag
Torsdag 15.8 2024 15:00 - 15:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Annet
Språk
Norsk
Sted
Human-Etisk Forbund Agder
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
65
Medvirkende
Helge Simoness, Forfatter og tidligere redaktør i Vårt Land
Hilde Løvdal Stephens, Førsteamanuensis, UIO
Even Gran, Rådgiver, Human-Etisk Forbund
Kontaktperson
Marianne Løge, Human-Etisk forbund, 95902617
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Trump og de evangelikale kristne i amerikansk politikk – hva vil skje om Trump vinner igjen? 

Hvorfor står denne velgergruppa støtt bak den omstridte eiendomsmagnaten og forretningsmannen Trump – uansett hva han gjør eller uttaler? Hvilken rolle spiller de evangelikale kirkene i dagens amerikanske politiske landskap? Og hvilke konsekvenser kan en eventuell Trump-seier i november få – for det amerikanske demokratiet og for internasjonal politikk og maktbalanse? 

Amerikanske evangelikale kristne foretrekker tidligere president og nåværende presidentkandidat Donald Trump i valget i november. Deler av disse kristne gruppene glorifiserer også dommedag og ser utsiktene til storkrig i Midtøsten som et tegn på at Armageddon og Jesu tilbakekomst er nært forestående.  

Forfatter og tidligere redaktør for Vårt Land, Helge Simoness, har gått i dybden på forholdet mellom Donald Trump og konservative kristne i boken «Trump, Gud og kirken». Førsteamanuensis i amerikanske studier ved Universitetet i Oslo, Hilde Løvdal Stephens, har forsket på den kristne høyresiden i USA. Forfatter og seniorrådgiver i Human-Etisk Forbund, Even Gran, har bodd i USA og gitt ut bok om den sekulære kampen for å beholde skillet mellom stat og kirke i «Guds eget land».  

Hopp til toppen