Skal fremtidens Norge ta et ansvar for verdens elendighet?

Arrangør
UNICEF Norge
Dag
Torsdag 15.8 2024 17:00 - 18:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Internasjonalt
Partipolitikk
Språk
Norsk
Sted
GRID-Arendal
Vis i kart
Kontaktperson
Stian Andre Bjørshol Smalø, Fagansvarlig barns rettigheter, UNICEF Norge, 47826044
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Vi lever i en tid hvor behovet for humanitær bistand og utviklingshjelp sjelden har vært større i verden. Rekordmange barn lever i konfliktsoner, vi opplever økning i ekstremvær og klimakrise, angrep på menneskerettigheter og voksende ulikhet Det vil ikke være mulig for verdenssamfunnet å nå FNs bærekraftsmål innen 2030 uten et høyt bistandsnivå. I tillegg, etter pandemien bør det være et hovedmål for å redusere etterslepet i gjennomføringen av målene. Det er behov for mye bistand i verden.

Har Norge, som et av verdens rikeste land og som tjener gode penger på olje og gass, et særskilt ansvar for å bekjempe fattigdom og nød i verden?

Hvordan vi innretter langsiktig bistand og humanitær nødhjelp er en veldig viktig del av framtida. Handler bistand om praktisk solidaritet eller politikk? Kan bistand bidra til risikoreduksjon? En tryggere verden gjør det også tryggere i Norge. I utrygge tider er Norge også avhengig av at verden er et rolig sted.

Disse spørsmålene diskuterer vi ofte med ungdomspolitikere, og derfor inviterer vi lederne av ungdomspartiene til debatt på Arendalsuka. UNICEF ønsker å sette bistand høyere på dagsorden og bidra til økt kunnskap og interesse for ODA blant ungdomspolitikerne. 

Hopp til toppen