Norsk forsvarsindustri – hvordan utnytte de industrielle mulighetene og samtidig øke sikkerheten?

Arrangør
Gjøvikregionen Utvikling, Elverum Vekst
Dag
Tirsdag 13.8 2024 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Sikkerhet/forsvar
Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Impact Hub Agder Arendal
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Oppe
Antall plasser i lokalet
60
Kontaktperson
Kate Langsethagen, Elverum Vekst, 91829578
Nettside
https://www.gjovikregionen.no/
https://elverumvekst.no/
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Både norsk og internasjonal forsvarsindustri presses i dag til det ytterste. Krigen i Ukraina og den sikkerhetspolitiske situasjonen i verden har gitt rekordstore investeringer i den internasjonale forsvarsindustrien, og her hjemme øker statens innsats og bevillingene kraftig.

Norsk forsvarsindustri har siden 2018 vært i sterk vekst og økende aktivitetsnivå. Blant sammenlignbare næringer er det kun sjømatnæringen som kan konkurrere med forsvarsindustrien når det gjelder verdiskapingsvekst de siste årene. 

Norge har alt å tjene på en langsiktig utvikling av hjemlig forsvarsindustri. Dette representerer en unik sjanse til å styrke nasjonal sikkerhet, skape nye industriarbeidsplasser og øke kompetansen. Norge har vist at vi posisjonere oss som en ledende nasjon innen forsvarsteknologi.

Forsvarsindustrien kan bli en motor for økonomisk vekst, spesielt i områder som har etablerte industrielle miljøer med riktig kompetanse. En stadig mer teknologidrevet forsvarssektor krever kompetanse også i produksjon, og tett samarbeid med universiteter og høyskoler kan vi rom for viktige forskningsprogrammer og innovasjon som også kommer sivil sektor til gode. 

Dette vil styrke vår forsvarsindustri og gjøre Norge til en internasjonal viktig aktør med forsvarsteknologisk kompetanse.

Spørsmålet er om vi klarer å utnytte de industrielle og teknologiske mulighetene dagens sikkerhetspolitiske situasjon medfører, og hva som er Norges politiske og industrielle ambisjon på dette feltet. 

Vi inviterer ledende eksperter, politikere, industriledere og representanter fra akademia til en spennende debatt om hvordan hvor Norge står, og hvordan forsvarsindustrien kan være nasjonal viktig og internasjonalt ledende.

Hopp til toppen