Film: Ændal Fra Munn og Folksjel

Kulturprogram
Arrangør
929739531
Dag
Torsdag 15.8 2024 14:30 - 16:00
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
Arendal kino
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Sal 3
Antall plasser i lokalet
45
Kontaktperson
Rawad Ajameah, Ændal Media, 929739531, 46588809
Nettside
http://arendalmedia.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

FILMPRODUKSJON PÅ LOKALE DIALEKTER OG IDENTITET.

Lokale erfaringer fra Arendal gjør at filmproduksjoner på dialekter må starte i flere byer og bygder. Det styrker tilhørighet og identitet til et sted. Og lokalmiljøer motiveres for å hente fram ord, uttrykk og historier som vil vekke entusiasme og engasjement.

Vi ser at stadig flere personer og miljøer gir en respons på filmen «Ændal fra munn og folkesjel». Det vekker endel reaksjoner og anerkjennelse av dialekten som er levende i dagliglivet, men også i sosiale settinger hvor det er trygghet på å bruke dialektuttrykk.

Dialektene kommer til uttrykk i situasjoner hvor det er historier eller kulturer hvor folk opplever en felles identitet. Det kan være fra en fortid eller det som kjennetegner en felles kulturopplevelse. Det kan være mimring over fortellinger fra «den gang da» eller en musikk som gir en felles forståelse og opplevelse.

Den filmen som er laget for Arendal har vist en stor entusiasme for å ta opp igjen språk og uttrykk som binder folk sammen i et område. Derfor vil det være interessant og viktig å vise flere eksempler på det filmen «Ændal fra munn og folkesjel» har vist. Det må settes i gang en produksjon av tilsvarende filmer for andre byer, bygder eller lokalmiljø andre steder i landet.

Filmen fra Arendal har vekket en interesse og fokus på dialekten i nye miljø og samfunnsgrupper i byen. Det mener vi bør skje i andre byer og miljøer med en mer anerkjennende historie på dialektbruken enn i vår by. Responsen her må inspirere andre regioner til å gjøre det samme. Det vil øke tilhørighet og identitet i både bygd- og bymiljø.

Hopp til toppen