Klimavennlige bygg – fra prat til handling

Arrangør
CMS Kluge, Insenti
Dag
Onsdag 14.8 2024 11:00 - 12:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø
By- og stedsutvikling
Språk
Norsk
Sted
Symposium
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
1. etasje
Antall plasser i lokalet
100
Medvirkende
Paul Chaffey, Tidligere statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Halogen AS
Naja Dannow, Advokat og partner, CMS Kluge
Christian Molt Rise, Administrerende direktør, Insenti
Per-Arne Horne, Direktør, Direktoratet for byggkvalitet
Sonja Horn, Administrerende direktør, Entra
Anders Fylling, Direktør for Bærekraft og spesialfag, Statsbygg
Baard Schumann, Partner og Managing director, UNION Residential
Stein Erik Lauvås, Stortingsrepresentant og medlem av Energi- og miljøkomiteen, Arbeiderpartiet
Kontaktperson
Helene Vestergaard Larsen, Head of Marketing & Business Development, CMS Kluge, +47 954 39 112, helene.vestergaard.larsen@cms-kluge.com
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Klimavennlige bygg – fra prat til handling

Bygg- og eiendomssektoren står for ca. 40 % av de globale klimagassutslippene. Alle er enige om at klimagassutslippene må ned, spørsmålet er hvordan vi skal klare det. Noen av tiltakene som diskuteres er energieffektivisering av bygningsmassen og gjenbruk/ombruk. 

Mange aktører i eiendomsbransjen forteller imidlertid om hvordan regelverk og økonomiske incentiver gjør det dyrt og krevende å gjennomføre slike tiltak. Dagens regelverk er komplekst, fragmentert og til tider motstridende. I tillegg oppleves rammene som ganske uforutsigbare. 

Kommer det krav fra EU som vi må forholde oss til? Hva kommer? Hvordan vil krav bli implementert i Norge? Hvor lang områingstid får vi? Er det særnorske forhold som gjør dette enda mer utfordrende? 

Flere aktører i eiendomsbransjen går foran og viser vei, uavhengig av hva som stilles av krav fra myndighetene. Hva tenker disse aktørene må til for at flere skal kunne bidra til omstillingen og reduksjon av klimagassutslippene? Hva forventer kundene deres; kjøperne og leietakerne? Hvilke krav stilles fra finansinstitusjoner? 

CMS Kluge og Insenti har invitert Statsbygg, Entra, Union, Direktoratet for byggkvalitet og representanter fra politikken for en god diskusjon. Vi innleder debatten med en kort samtale mellom Paul Chaffey og Per-Arne Horne, direktør for Direktoratet for byggkvalitet. Paul Chaffey er debattleder. Forhåpentligvis kan debatten bidra til å vise vei mot fremtidens regelverk og praksis for klimavennlige bygg.

Hopp til toppen