Confession Notes – Unges stemmer i demokratiet

Ungdom
Arrangør
Voksenåsen
Dag
Fredag 16.8 2024 09:00 - 09:45
Arrangementstype
Workshop
Tema
Demokrati
Språk
Norsk
Sted
Nordens telt
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Tyholmen ved Rådhusgaten 8
Antall plasser i lokalet
70 sitteplasser
Kontaktperson
Agnes Lenz Mathiasen, Voksenåsen, 94891536, agnes@voksenaasen.no
Nettside
https://voksenaasen.no/om-oss/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Dette arrangementet er nå fullbooket.

_____________________________________________



Det er påmelding via denne lenken til dette arrangementet. Vi gjør det sånn på grunn av plassbegrensning og for at dere som kommer som gruppe skal få en best mulig opplevelse av arrangementet.  

Hvis du lurer på noe, kan du kontakte kontaktpersonen som er oppført nedenfor.

 

Gjennom 2023 har Voksenåsen samlet inn anonyme ytringer fra nordisk ungdom. Ting de er redd for å si til vennene deres, såkalte «Confession Notes». Ytringene spenner over milde til alvorlige, fra personlige til upersonlige. Men en ting som mange ytringer har tilfelles er en stor frykt for å si noe feil eller gjøre noe «politisk ukorrekt»

I Arendal inviterer vi ungdom sammen med politikere og offentlige profiler til å snakke sammen om hvorfor det kan være vanskelig å delta i offentlige samtaler og hva man kan gjøre ved det. Samtalen vil være interaktiv, da ungdommer vil ha mulighet for å komme med anonyme ytringer gjennom opplegget, som et panel vil diskutere.

Ungers stemmer er viktige i debatten – men ofte kan veien inn oppleves intimiderende. For debatten har endret seg, og en holdning bliver ikke bare delt i den lokale avisen, men på internettet til evig minne. Svarene får man ikke i debatseksjonen flere dager etter, men i kommentarfeltet, hvor de kan være ubehagelige og personlige. Om nok er uenige med en, kan man risikere hat.

Derfor velger flere unge å trekke seg fra debatten. Men fraværet av ungdom i samfunnsdebatten kan ha store konsekvenser for ungdommen og demokratiet! Våre handlinger og ikke-handlinger påvirker samfunnet og med den hastigheten samfunnet går i har unge stemmer en stor betydning for retningen.

Mer om at unge trekker seg fra offentlig debatt:

Demokrati­guiden – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

www.dr.dk/nyheder/indland/unge-dropper-debatten-miljoeet-bliver-saa-hadsk-og-giftigt-online-man-ikke-kan-komme

 

Voksenåsen er Norges nasjonalgave til Sverige som takk for hjelpen under andre verdenskrig og huser i dag et kultursenter og et hotell med unike rammer for mellommenneskelige møter. Voksenåsen AS eies av Den svenske stat gjennom Kulturdepartementet. 

 

Hopp til toppen