Verdibasert helse: En pasientorientert helsetjeneste ved hjelp av ny teknologi og helsedata

Arrangør
Norway Health Tech
Dag
Tirsdag 13.8 2024 08:30 - 09:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Smalsund
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
1. etasje
Antall plasser i lokalet
50
Kontaktperson
Sindre Holme, Norway Health Tech, 93208269
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Å skape en mer verdibasert, pasientsentrert helsetjeneste er vinn-vinn for pasient og helsetjeneste. Men det krever vesentlige endringer. Hva skal til og hvordan kan vi oppnå dette? 

For å løse ressurskrisen i den norske helsetjenesten bør man prioritere de tjenestene og produktene som gir mest verdi og kvalitet for pasientene, og som samtidig kan avlaste helsepersonell og redusere kostnadene for helsetjenesten. Tiden er moden for å tenke helhetlig og nytt rundt hvordan vi kan gjøre tjenestene våre mer bærekraftige.

Hvordan kan vi gi pasientene den nødvendige behandlingen, selv med stadig mindre ressurser tilgjengelig? Kunstig intelligens og digitale løsninger kan gi store gevinster for pasient og helsetjeneste, men det krever betydelig omstilling. 

Nøkkelen er måling! For å skape en bærekraftig helsetjeneste må vi begynne å måle den faktiske verdien tjenestene gir for pasientene, og de tilhørende kostnadene for helsetjenesten, og prioritere med utgangspunkt i målingsresultatene. Vi må innføre tjenester som gir høy verdi, og fase ut tjenester som ikke gir verdi.

Konseptet verdibasert helse tar utgangspunkt i prioritering og innføring av de løsningene og tjenestene som gir den høyeste reelle verdien sett fra pasientens ståsted. En slik tilnærming kan potensielt gi store besparelser og økt verdi for pasientene. For en mer verdibasert helsetjeneste må måling av pasientorienterte utfallsmål gjøres gjennom hele pasientforløpet, og prioriteringsbeslutninger må så tas på bakgrunn av resultatene. Dette krever også at innkjøp av teknologi og legemidler belønner økt verdi for pasient fremfor å fokusere på produkt-volum. 

Verdibaserte helsetjenester kan redusere svinn, bedre kvaliteten på tjenestene og gi økt merverdi for pasientene! 

Bli med på debatt om fremtidens helse-Norge. Om hvordan vi med bedre bruk av data og teknologi kan skape en pasientsentrert helsetjeneste hvor vi måler pasientenes og samfunnets verdi av de tjenestene som leveres.

 

 

 

Hopp til toppen