Felles trusler og felles løsninger: Hvordan kan Norge ta en lederrolle for nordisk digital sikkerhet

Arrangør
Telenor
Dag
Torsdag 15.8 2024 13:30 - 14:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Sikkerhet/forsvar
Samfunnssikkerhet og beredskap
Språk
Norsk
Sted
DN-teltet
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
100
Streaming
Gå til streamingsiden
Kontaktperson
Pål Vegard M. Pettersen, Telenor Norge, 95835999
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Det nordiske samarbeidet om samfunns- og kriseberedskap på sivil side ble formalisert i Haga-erklæringen i 2009. Mye har skjedd på samfunnssikkerhetsfeltet siden da, men det er behov for et taktskifte for å bygge økt motstandskraft og resiliens i vår kritiske infrastruktur.

I Norge har flere offentlige utredninger det siste året diskutert forsterket digital infrastruktur og redundans, operasjonalisering av kravene til nasjonal autonomi og et videreutviklet samarbeid mellom kraftsektoren og ekomsektoren.

Samtidig er partnerskap og samarbeid en  avgjørende innsatsfaktor for å realisere økt digital motstandskraft. Sverige og Finlands inntreden i NATO gir nye muligheter på dette området, og Totalberedskapskommisjonen er klar på at norske myndigheter fremover bør ta en lederrolle i  samarbeidet om digital sikkerhet og økt beredskap i Norden.

Hvordan ta forslagene om enda mer grenseoverskridende samarbeid på beredskapsfeltet fra ord til handling? Er tiden inne for en ny og felles nordisk totalberedskapserklæring? Sammen med myndigheter og næringsliv tar vi diskusjonen om hvordan Norge kan ta en lederrolle for  nordisk sikkerhetssamarbeid.

Hopp til toppen