Pilot Helse-prosjekter mot framtidens helsevesen: Skyhøye ambisjoner og stor gjennomføringsevne.

Arrangør
Unicare Helsepartner AS, Grasp AS, Flow Technologies AS, DIPS ASA, Elotec AS, Norse Feedback AS, Kraftlauget AS, Kompany AS, St.Olavs Hospital HF, Oslo Universitetsykehus HF, Helse Førde HF, Kristiansand Kommune, Nordlandsykehuset HF, Vestvågøy kommune, Rennebu kommune, Sykehuset Østfold HF, Helse Nord, i samarbeid med Forskningsrådet
Dag
Onsdag 14.8 2024 13:00 - 14:30
Arrangementstype
Annet
Tema
Innovasjon
Helse
Språk
Norsk
Sted
Toppleiligheten Torvgaten 5
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Toppleiligheten Torvgaten 5
Antall plasser i lokalet
80
Medvirkende
Ole Johan Borge, Avdelingsdirektør, Norges forskningsråd
Kontaktperson
Harald Engan, Unicare Helsepartner AS, 99516082, harald.kare.engan@unicare.no
Nettside
http://unicare.no
https://grasp.global/
Facebook
www.facebook.com/UnicareNorge
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Norge står ved et veiskille for utvikling av helsenæringa, med potensial for nasjonal vekst og internasjonal ekspansjon. Det er akutt behov for bærekraftige løsninger som sikrer god ressursutnyttelse i framtidens helsevesen. Pilot Helse programmet i Norges Forskningsråd støtter innovasjonsprosjekter hvor norske bedrifter og helsetjenesten sammen bidrar til vinn-vinn løsninger for både helsetjeneste, næringsliv og innbyggere. 

Møt syv spennende og ambisiøse Pilot helseprosjekter som har satt kompassnåla mot nye løsninger for framtidens helse- og omsorgstjenester. Vi viser hvordan prosjektene skaper verdi gjennom utfordringer i borettslaget Pilotveien 1.

Pilotveien 1 er et pulserende nabolag der naboer fra ulike kulturer omgås. Her lever et mangfold av beboere i alle aldre og bakgrunner, inkludert noen med store helseutfordringer. Men det er dessverre manglende helsetilbud for flere av dem. Hør hvordan hver og en av prosjektene kan hjelpe beboerne i Pilotveien 1!  

Samarbeid som nøkkel!

Disse prosjektene viser at utfordringer kan løses gjennom samarbeid. Likevel er det utfordrende å få tilstrekkelig fart på innovasjonsprosesser og implementering av nye helseløsninger i Norge. For å styrke konkurransekraften i helsenæringen er det behov for et hjemmemarked og bedre integrering av nye løsninger i både offentlig og privat sektor.

Det trengs et tettere samarbeid mellom næringslivet og offentlig sektor for å realisere løsninger som innfrir felles mål. Hvordan kan vi fremme en kultur og forståelse for viktigheten av offentlig-privat samarbeid for helseinnovasjon i Norge? Hvordan opplever bedrifter og helsetjenestene at samarbeidsklimaet faktisk er? Hva er de største hindrene i innovasjonsarbeidet? Kan regulatoriske prosesser og godkjenningsprosedyrer forenkles? Hvordan kan myndighetene, næringslivet og virkemiddelapparatet arbeide for å fremme eksport av helsenæringen til utlandet?

Vi ønsker velkommen til en høyaktuell samtale mellom politikere og næringsliv om hvordan Norge kan akselerere innovasjon og gevinster i helsenæringen og helsetjenesten gjennom offentlig, privat og ideelt samarbeid. Velkommen! 

Hopp til toppen